Acasă ACTUALITATE Nu e SF: Camere video inteligente introduse pentru a verifica cine nu...

Nu e SF: Camere video inteligente introduse pentru a verifica cine nu poarta masca in autobuz in mod corect!

300

Companiile de transport public din Franța au fost împuternicite printr-un decret să folosească o tehnologie care permite înregistrarea unor videoclipuri inteligente pentru a măsura rata populației care poartă mască în timpul călătoriei.

 CNIL, responsabil cu protecția datelor din Franța, a declarat că înregistrările video vor fi folosite în autobuze, trenuri și metrouri pentru a vedea dacă se ține cont de respectarea măsurilor împotriva Covid-19. Tehnologia are la bază identificarea procentului populației care poartă mască, fără a identifica persoanele, anunță guvernul francez, potrivit The Defender

O acțiune asemănătoare a fost propusă în luna decembrie a anului 2020, dar guvernul a decis să o respingă după ce CNIL a menționat că nu există nici un cadru legal în baza căruia acțiunea ar putea fi justificată și, totodată, va risca să submineze funcționarea corectă a societății democratice. Cu toate acestea, agenția care se ocupa de proiect a trecut la o altă strategie, afirmând că înregistrările video vor fi folosite fără a prelucra datele biometrice și, prin urmare, camerele nu vor constitui dispozitive de recunoaștere facială.
La Quadrature du Net, grupul francez care promovează drepturile și libertățile digitale ale cetățenilor, s-a opus vehement deciziei totalitare, afirmând că decretul este o „ofensivă autoritară” și reprezintă o încălcare a legislației franceze, precum și a reglementărilor UE, privind protecția datelor cu caracter personal.

Sursa: Activenews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos