Acasă ACTUALITATE Dragnea e mic copil: Liderul PSD care a adunat 32 de ani...

Dragnea e mic copil: Liderul PSD care a adunat 32 de ani de inchisoare cu EXECUTARE pentru coruptie!

323

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a strâns, până în prezent, 32 de ani de închisoare din 5 sentințe definitive date de instanțele din Constanța, București și Galați, însă va executa mai puțin, după contopirea pedepselor. În acest moment, nu e clar cât va mai rămâne fostul șef CJ Constanța după gratii.

Fostul președinte al CJC este, în acest moment, șeful de instituție care a cumulat cei mai mulți ani de închisoare din condamnări definitive în România.

Ultima condamnare a venit în dosarul finanțării ilegale a fundațiilor „Thalia” și „Fantasio”, în care și Cristian Zgabercea, fost producător general la TVR, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Nicușor Constantinescu a condus județul Constanța începând cu 2004, până în 2014, când a fost ridicat din instituție de procurorii DNA, pentru că refuza să se prezinte la audieri. Ulterior acestui moment, Nicușor Constantinescu a revenit la Consiliul Județean, dar în episoade scurte, pentru că procurorii DNA au cerut de mai multe ori ca acesta să nu-și mai poată exercita funcția din cauza influențării anchetelor penale.

Nicușor Constantinescu a acceptat cu greu atât cercetările penale ale procurorilor Anticorupție, cât și procesele în care era judecat, și a încercat în nenumărate rânduri să tergiverseze pronunțarea sentințelor.

Fostul președinte al CJC este cunoscut pentru ieșirile sale publice virulente la adresa procurorilor și judecătorilor care au luat parte la anchetele și procesele sale.

Dosarele în care Nicușor Constantinescu a primit 32 de ani de închisoare cu executare

Prima condamnare a venit în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal, în care Nicușor Constantinescu a primit 5 ani cu executare.

A doua condamnare a fost cea din cunoscutul Dosar al Retrocedărilor, în care fostul șef CJC a primit alți 5 ani de închisoare, iar Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

A treia condamnare a fost dată în dosarul elicopterului SMURD prăbușit în lacul Siutghiol, în care patru persoane și-au pierdut viața. Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Al patrulea dosar, în care fostul președinte a fost condamnat la 10 ani de închisoare, este cel al plăților nelegale făcute prin RAJDP (Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța).

Cea mai recentă condamnare a venit în 18 martie, când Nicușor Constantinescu a primit 8 ani de închisoare în dosarul finanțării ilegale a fundațiilor „Thalia” și „Fantasio”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos