Acasă ACTUALITATE Singurul parlamentar CU DEMNITATE: Refuz o pensie mai mare! Nu merit mai...

Singurul parlamentar CU DEMNITATE: Refuz o pensie mai mare! Nu merit mai multi bani!

45

Social-democraţii au promovat proiectul prin care reintroduc pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi. Potrivit legii pe care ei au aprobat-o, în funcţie de numărul de mandate, pensia specială poate ajunge şi la 4.000 de lei şi va fi cumulată cu cea normală. Într-o intervenţie la Realitatea TV, în emisiunea „Jocuri de putere”, liberalul Mircea Ionescu Quintus a declarat că PNL nu susţine această iniţiativă. „Refuz o pensie mai mare!”, a punctat liderul PNL.

quintus„Eu am avut trei mandate întregi, ca parlamentar. După ce am contribuit în perioada aceasta la fondul de pensii, am o pensie 1.441 de lei. Eu refuz o asemenea pensie! Astăzi am luat hotărârea, la propunerea preşedintelui nostru, doamna Gorghiu, să nu susţinem în niciun fel o asemenea ruşinoasă iniţiativă a unor parlamentari. Mi-e şi jenă că şi eu am fost alături de ei atâta vreme! Dar nu alături de aceştia… În situaţia în care eu, veteran de război şi cu grad de general câştigat pe câmpul de luptă, am 340 de lei indemnizaţie, ar fi culmea să am 4 sau 5 milioane de la un Parlament unde nu mi-am pus viaţa în pericol”, a declarat Mircea Ionescu Quintus, la Realitatea TV, într-o intervenţie în emisiunea „Jocuri de putere”.

„(O astfel de iniţiativă, n.r.) mă ruşinează şi pe mine, asta este culmea! La şedinţa de astăzi la care am participat au fost prezenţi foarte mulţi parlamentari liberali şi, în mod direct, cei care au luat cuvântul au spus clar că nu susţin o asemenea iniţiativă. Nu este o ruşine a PNL şi trebuie să ne spălăm dacă este vreo pată pe faţa noastră. PNL nu se va asocia niciodată unei asemenea iniţiative”, a punctat Quintus.

Întrebat cum răspunde PNL argumentului adus de PSD, cum că zeci de parlamentari liberali au semnat această iniţiativă legislativă venită de la social-democraţi, Quintus a replicat: „Se va face o verificare şi, când vom şti sigur pe parlamentarii noştri care au semnat o asemenea iniţiativă, vom sta de vorbă cu ei şi vor trebui să aleagă între PNL şi o pensie nesimţită.”
Sursa: Realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos