13.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăEconomieSistemul Național de Transport Gaze a intrat în prealertă. Mesajul Transgaz pentru...

Sistemul Național de Transport Gaze a intrat în prealertă. Mesajul Transgaz pentru populatie

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Zilele trecute Sistemul Național de Transport Gaze a intrat în prealertă după ce s-a depășit pragul de transport al gazelor prin conductele de transport. Directorul Transgaz anunță că românii nu trebuie să își facă griji, există suficient gaz în această perioadă.

După ce am avut parte de un început de ianuarie mai călduros, în ultimele zile temperaturile au scăzut  și consumul de gaz a fost mult mai mare.

Deoarece pe data de 20 ianuarie, la ora 09:00 circulau prin conductele de transport 81 de milioane de metri cub de gaz, a fost declanțat pragul de prealertă. În cazul în care volumul de gaz transportat prin conducte ar depăși valoarea de 81 de milioane de metri cubi de gaz, atunci Sistemul Național de Transport Gaze ar intra în alertă.

Ioan Sterian, directorul Transgaz, a oferit mai multe informații, în direct la Antena 3 CNN, despre actuala situație a consumului de gaze și a precizat că românii nu trebuie să își facă griji deoarece România dispune de suficient gaz. De asemenea, afirmă că industria ar trebui să funcționeze mai mult.

„Vremea s-a răcit. Consumul de gaze dacă zilele trecut era de circa 30, 32 de milioane de metri cubi, azi deja avem un consum de 42,5 de milioane de metri cubi, mâine când se mai răcește vremea, avem 45,5 de milioane de metri cubi, prognozați a fi consumați, dar nimeni nu trebuie să intre în panică în primul rând.

Față de aceeași dată a anului trecut avem 825 de milioane de metri cubi de gaze înmagazinate.

Depozitele de gaze au astăzi un procent de înmagazinare de 74,5%, comparativ cu ceilalți ani e suficient. Avem gaze suficiente să menținem sistemul echilibrat. Ar trebui să funcționeze industia mai mult, ca să se consume mai mult. Gaze avem”, a afirmat directorul Transgaz, potrivit Antena 3.

Ultimele stiri