16.2 C
București
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăEconomieAntreprenorii sociali din Regiunea Centru fac eforturi pentru a promova egalitatea de...

Antreprenorii sociali din Regiunea Centru fac eforturi pentru a promova egalitatea de șanse și nediscriminarea

in:

Stiri pe acelasi subiect

Partidele politice sunt case de schimb! Schimbă voturile în bani și banii în voturi!

Antreprenorii români acuză din plin felul în care organizațiile...

Sapte fabrici noi incep productia in Romania

Sapte fabrici noi care vor produce anvelope, baterii, materiale...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Antreprenorii sociali din Regiunea Centru fac eforturi pentru a promova egalitatea de șanse și nediscriminarea, însă pentru a avea rezultate concrete este nevoie și de susținerea autorităților publice locale.

Aceasta este una dintre concluziile rezultate în urma implementării în Regiunea Centru a proiectului „Structuri de economie sociala SOLIDARe”.

Peste 100 de persoane și-au dorit să aplice pentru un concurs de planuri de afaceri în cadrul proiectului Structuri de economie socială SOLIDARe, organizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română (Beneficiar), împreună cu Asociația Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta și Mondo Consultanta SRL, în cadrul POCU, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Prin intermediul acestui proiect au fost înființate 22 de întreprinderi sociale, pentru dezvoltarea cărora beneficiarii au primit între 55.000 și 100.000 euro, în funcție de numărul de locuri create. Una dintre cerințele esențiale a fost respectarea egalității de șanse și dezvoltarea socială în Regiune Centru creând șanse egale de reușită pentru toată lumea, indiferent de gen.

Deși nu reușesc întotdeauna să aibă un număr egal între femei și bărbați în cadrul companiei, cel mai des din cauza specificului activității, beneficiarii proiectului afirmă că pun accent pe egalitatea de șanse indiferent de gen. Cei care au un număr impar de angajați, afirmă că respectă acest principiu, numărul de femei sau bărbați fiind mai mare în funcție de domeniu. Spre exemplu, la service auto muncesc trei bărbați și două femei, iar la ambalarea mierii de albine lucrează două femei și un bărbat.

Pentru ca o afacere să meargă bine, mai ales în vremuri de incertitudine precum cele din ultimii doi ani, este nevoie de susținere reciprocă angajați-angajator. Iar un sprijin real ar trebui să vină de la autoritățile publice locale, în definitiv cele mai mari beneficii sunt cele din societate.

În domeniul construcțiilor activează mai mulți bărbați: cu un raport de patru la unu, iar în tâmplărie raportul este de 30%.

„Structuri de economie sociala SOLIDARe” este un proiect implementat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română (AOR), alături de partenerii săi, Asociația Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta (AIEPSM) și Mondo Consultanta SRL.

Ultimele stiri