SOCANT! Ministerul Mediului APROBA exterminarea ciocarliilor!

22

Adrian Ursu, prezentatorul Antena 3, a atras atentia, in editia de duminica a emisiunii „Secvential”, asupra masacrului ciocarliilor din Romania care, prin noua lege a vanatorii, sunt complet lipsite de aparare.
ciocarlia_3
„Ciocarlia e grav amenintata. Acum e o mare discutie in legatura cu o noua lege a vanatorii. Din pacate, povestea nu e noua. (…) Multi dintre cei care nu isi permit in tarile lor ceva, vin in Romania (…) sa taie paduri si sa vaneze animale”, a spus Adrian Ursu, in debutul emisiunii.

Cristina Sut, de la Societatea Ornitologica Romana a comentat, la Antena 3, obiectiile presedintelui Klaus Iohannis la proiectul Legii Vanatorii, adoptat de Senat in luna februarie, dar trimis inapoi de presedinte pentru a fi reexaminat.

Cristina Sut a aratat ca presedintele a cerut reexaminarea opinand ca interventiile legislative adoptate sunt de natura sa aduca atingere dreptului de proprietate si sa afecteze protejarea unor specii cinegetice. Atat. Prin urmare, doar aceste puncte vor fi rediscutate de parlamentari.

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a declara ca ministrul si Ministerul isi fac treaba si ca, pe site-ul institutiei a fost postat o propunere de ordin de ministru ca actuala cota per vanator, de 100 de ciocarlii impuscate pe zi, sa fie redusa la 50 de ciocarlii pe zi.

Europarlamentarul Mircea Diaconu a atras atentia, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca, de fapt, nu este vorba doar despre ciocarlie, ci de un patrimoniu de care „ne batem joc”.

„Ne batem joc de tot ce avem. De ape, de paduri, de subsol. Ne batem joc si de oameni”, a spus europarlamentarul.

Sursa: Antena3.ro