Acasă Videoclipul zilei Soldatii rusi, filmati cum fug ca disperatii in fata atacului ucarinenilor

Soldatii rusi, filmati cum fug ca disperatii in fata atacului ucarinenilor

Începând de vineri, 12 mai, forțele armate ale Ucrainei au făcut progrese la nord-vest de Bahmut în timpul contraatacurilor locale, scrie Institutul american pentru studiul războiului (ISW) în raportul său zilnic, citat de BBC.

Analiștii institutului citează ca exemplu o înregistrare video difuzată vineri, despre care s-a confirmat că a fost filmată pe malul sudic al rezervorului Berhovski, în care se văd soldați ruși care fug de pe poziții pentru a scăpa de loviturile artileriei ucrainene.

Această înregistrare video confirmă mărturiile a numeroși bloggeri ruși pro-război, potrivit cărora forțele armate ale Ucrainei operează cu succes în nord-vestul Bahmutului. Vineri, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Anna Maliar, a declarat că armata ucraineană a avansat 2 km în direcția Bahmut. Iar șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, l-a invitat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Bahmut pentru a „evalua în mod independent situația actuală”.

Bloggerii ruși pro-război și alți susținători pro-război proeminenți în spațiul informațional reacționează la contraatacurile Forțelor Armate ale Ucrainei cu diferite grade de anxietate, notează raportul. Mulți consideră că ultima activitate a armatei ucrainene în regiunea Bahmut este începutul marii contraofensive de primăvară a Ucrainei.

Între timp, atât oficialii ucraineni, cât și cei americani, spun că contraofensiva planificată de Kiev nu a început încă. Anna Maliar a declarat vineri că Forțele Armate ale Ucrainei desfășoară în continuare acțiuni defensive, care implică uneori contraatacuri.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPremierul Ciucă a pus bazele primei fabrici de anvelope cu emisii zero CO2 din lume – investiție de 650 milioane euro
Articolul următorLiberalul Pavel Popescu despre LGBTQ+: Unii sunt gata să sacrifice tot pentru a promova forțat și agresiv un curent ideologic cu ramificații extrem de periculoase