Acasă Videoclipul zilei VIDEO-Putin s-a facut de ras la parada din centrul Moscovei. Armata Rusiei...

VIDEO-Putin s-a facut de ras la parada din centrul Moscovei. Armata Rusiei n-a fost nicicand mai penibila!

Rusia folosește în mod tradițional parada de Ziua Victoriei de la Moscova pentru a-și etala puterea militară. În anii precedenți, zeci de tancuri au traversat Piața Roșie, în timp ce avioanele și elicopterele zburau pe cer. Dar parada din acest an a fost un eveniment mult mai modest, notează CNN.

Un singur tanc – și acesta de muzeu – a condus coloana mecanizată din acest an – T-34, un vehicul din epoca sovietică, folosit de Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La parada din 2022, T-34 a fost însoțit de câteva dintre cele mai moderne T-90 și T-14. Niciunul dintre aceste modele nu a apărut la celebrarea de miercuri. În schimb, T-34 a fost însoțit de o procesiune de vehicule de luptă multifuncționale – Tigr.

Vehiculele blindate Tigr-M și VPK-Ural au fost, de asemenea, expuse, dar accentul principal a fost pus pe sistemul de apărare aeriană de ultimă generație al țării – S-400 – și pe sistemul balistic intercontinental – Yars, care face parte din forțele nucleare ale Rusiei.

Potrivit agenției de presă de stat TASS, au fost expuse 125 de echipamente militare.

În ciuda previziunilor meteorologice care indicau un cer relativ senin deasupra Moscovei, obișnuita paradă aeriană deasupra Pieței Roșii a fost anulat, a anunțat presa de stat, fără a oferi o explicație.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentRomania vrea sa se digitalizeze pe modelul japonez
Articolul următorLovitura de gratie: In timp ce rusii sarbatoreau Ziua Victoriei in Moscova, ucrainenii le-au spart linia frontului!