Acasă International Spania isi vinde palatele

Spania isi vinde palatele

39

Guvernul spaniol se pregateste sa vanda un mic palat, construit acum 100 de ani, situat in centrul cartierului de business din Madrid, in cadrul unui proiect de valorificare a 100 de proprietati imobiliare premium. Palatul Castellana 19, construit in 1903 si utilizat, printre altele, ca sediu al autoritatii de reglementare a pietei de capital din Spania, va fi vandut, si nu inchiriat sau concesionat, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

 

Proprietatea a fost evaluata in anul 2010 la 28,7 milioane euro, inainte ca agentia de reglementare a bursei sa se mute intr-un alt sediu. Guvernul de la Madrid a anuntat in luna octombrie ca a selectat 100 de proprietati imobiliare care ar putea fi vandute pana la sfarsitul anului 2016. Majoritatea situate in Madrid, proprietatile ar urma sa fie vandute sau concesionate pe perioade de pana la 30 de ani, a spus sursa citata.

 

Spania incearca sa valorifice mai bine proprietatile imobiliare ale statului, pentru a evita incheierea unui acord de finantare externa dupa modelul celor semnate de Grecia, Portugalia si Irlanda.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos