Acasă International Grecia a adoptat un nou plan de austeritate

Grecia a adoptat un nou plan de austeritate

38

Premierul elen, Antonis Samaras, a reusit sa mobilizeze suficient sprijin in parlamentul de la Atena pentru aprobarea unui pachet de masuri de austeritate necesare pentru deblocarea fondurilor de la creditorii externi.  Legea vizand reduceri de pensii, salarii si beneficii a fost aprobata cu voturile a 153 din cei 300 de membri ai parlamentului.

 

Votul a afectat puternic coalitia de guvernare. Partidul lui Samaras, Noua Democratie a exclus un parlamentar care nu a sustinut legea, in timp ce PASOK, partid membru in coalitia care sustine guvernul, a exclus din acelasi motiv 6 parlamentari dupa vot.

 

„Grecia a facut un pas mare, decisiv si pozitiv. Votul a fost o conditie pentru a crea locuri de munca pentru copiii nostri, pentru ca toata Grecia sa vada zile mai bune”, a declarat Samaras intr-un comunicat. Legea aprobata in parlament creste varsta de pensionare cu doi ani, la 67 de ani, taie pensiile si salariile pentru a doua oara in acest an. Pe langa aprobarea acestei legi, Grecia trebuie sa voteze si bugetul pe anul urmator pentru a debloca o transa de 31 de miliarde de euro de la creditorii externi, necesara ca statul sa evite colapsul financiar.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos