Acasă International Grecii se pregatesc de o greva generala de doua zile

Grecii se pregatesc de o greva generala de doua zile

44

Asociatia sindicatelor grecesti din sfera privata GSEE a facut apel miercuri la o greva de 48 de ore `n zilele de 6 si 7 noiembrie pentru a protesta impotriva noilor masuri de austeritate, releva un comunicat sindical citat miercuri de AFP.

 

„Impreuna putem impiedica votarea acestor masuri care distrug economia si societatea”, se arata in textul care mai sustine ca „trebuie anulate obsesiile neoliberale si trebuie sa impiedicam politicile troicii (UE-BCE-FMI) si ale guvernului”.

 

Un inalt responsabil al GSEE, Stathis Anestis, a precizat pentru AFP ca noile masuri vor fi depuse probabil luni, 5 noiembrie, in legislativ, care le va dezbate la 6 si 7 noiembrie. La noua mobilizare sindicala urmeaza sa participe si federatia Adedy din sectorul public, consiliul de administratie al acestuia fiind de asteptat sa ia o decizie in acest sens miercuri dupa-amiaza.

 

Cele doua sindicate, care indeamna de asemenea la organizarea de mitinguri si manifestatii la Atena si in alte orase din Grecia, au participat in februarie la o greva generala de 48 de ore, cu prilejul adoptarii unui alt set de masuri de austeritate, dupa cele din 2011 si 2010.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos