Acasă International Acord in Grecia, privind masurile de austeritate

Acord in Grecia, privind masurile de austeritate

45

Cele trei partide care fac parte din coalitia de guvernare din Grecia s-au pus de acord „asupra principalelor puncte” cu privire la noile masuri de austeritate, cerute de creditorii UE, BCE si FMI, a afirmat ieri ministrul de Finante, Yannis Stournaras. „Am cazut de acord asupra principalelor” puncte referitoare la masurile de economie bugetara, care implica un total de peste 11,5 miliarde de euro pentru 2013 si 2014”, a afirmat Stournaras dupa o reuniune cu sefii celor trei partide (dreapta, stanga si stanga moderata).

 

„Trebuie sa ne punem de acord cu troika – UE, BCE, FMI – si apoi cu partenerii nostri” europeni, a adaugat ministrul grec de Finante. Reprezentantii UE, BCE si FMI sunt asteptati duminica la Atena pentru a se pronunta cu privire la aceasta intelegere.

 

Acesta iesise de la o intalnire care a durat mai bine de doua ore cu premierul conservator Antonis Samaras, socialistul Evanghelos Venizelos si cu seful partidului stangii moderate Dimar, Fotis Kouvelis, ce a avut loc la palatul guvernului din centrul Atenei.

 

„A existat un acord asupra axelor de baza” ale programului, „mai sunt chestiuni nerezolvate”, a declarat, la randul sau, Fotis Kouvelis, care a iesit primul de la intalnire.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos