Acasă International Teoria conspiratiei devine realitate: explozibil in avionul polonez prezidential prabusit in Rusia

Teoria conspiratiei devine realitate: explozibil in avionul polonez prezidential prabusit in Rusia

115

Urme de explozibil au fost descoperite recent de expertii polonezi pe epava avionului prezidential polonez care s-a prabusit in aprilie 2010 la Smolensk, in Rusia, a afirmat marti cotidianul conservator Rzeczpospolita. „Testele au confirmat prezenta unor urme de TNT si nitroglicerina pe 30 de scaune. Aceste substante au fost descoperite la jonctiunea dintre carlinga si o aripa”, a afirmat cotidianul polonez.

 

Potrivit unei ipoteze a expertilor citati de Rzeczpospolita, aceste urme de explozibil ar putea proveni de la obuze neexplodate prezente in numar mare in regiunea Smolensk (vestul Rusiei), care a fost teatrul unor lupte crancene in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 

Contactat marti dimineata, purtatorul de cuvant al Parchetului militar polonez care supravegheaza ancheta privind catastrofa de la Smolensk, Zbigniew Rzepa, a refuzat orice comentariu. Teste efectuate imediat dupa catastrofa de expertii rusi si polonezi au exclus prezenta unor materiale explozibile pe ramasitele aparatului.

 

Avionul presedintelui polonez Lech Kaczynski s-a prabusit la 10 aprilie 2010 in timp ce incerca sa aterizeze pe o ceata densa la Smolensk, provocand moartea celor 96 de persoane aflate la bordul sau. Teoriile conspirationiste privind acest accident circula in continuare in Polonia.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos