Acasă International Cumperi obligatiuni de 250.000 de euro si primesti cetatenia ungara

Cumperi obligatiuni de 250.000 de euro si primesti cetatenia ungara

47

Parlamentarii din Ungaria, stat cu un grad de indatorare foarte ridicat, propun strainilor perspectiva unui pasaport unguresc pentru atragerea de cumparatori pentru obligatiunile statului. O propunere legislativa postata pe site-ul parlamentului de la Budapesta vizeaza acordarea dreptului de rezidenta si in final cetatenie strainilor care cumpara obligatiuni guvernamentale in valoare de cel putin 250.000 de euro (322.600 dolari).

 

Masura, sustinuta de partidul de guvernamant, Fidesz, ar trebui sa atraga noi investitori, mai ales din China, scrie New York Times. Ungaria are scadente de miliarde de euro in urmatorii ani si analizeaza diferite modalitati de refinantare. Planurile includ vanzarea de obligatiuni pe piata interna si atragerea de investitori importanti din Asia. O eventuala vanzare de obligatiuni pe pietele din Vest ar putea avea loc doar dupa incheierea negocierilor cu UE si FMI pentru un acord financiar.

 

Propunerea din parlament prevede ca agentia pentru administrarea datoriei statului sa emita „obligatiuni de rezidenta” speciale pentru straini. Cei care ar detine astfel de obligatiuni in valoare de cel putin 250.000 de euro ar avea un tratament preferential la imigrare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMuhammad Yunus aduce „Banca saracilor” si in Europa
Articolul următorTeoria conspiratiei devine realitate: explozibil in avionul polonez prezidential prabusit in Rusia