13 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalSandy va lasa o gaura de peste 15 miliarde de dolari in...

Sandy va lasa o gaura de peste 15 miliarde de dolari in SUA

in:

Stiri pe acelasi subiect

Uraganul Sandy si furtuna perfecta

Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea...

Impactul economic al uraganului Sandy va putea fi calculat cu exactitate abia dupa trecerea acestuia, insa are potentialul de a fi mai puternic decat uraganul Irene, care a avut anul trecut un impact estimat la 10-15 miliarde de dolari si a intrat in Top 10 al celor mai distrugatoare furtuni.

 

Sandy va incetini dupa ce va atinge uscatul, in prima parte a zilei de marti, si va afecta mai puternic marile orase din nord-estul SUA, intre care New York, Boston, Philadelphia si Washington DC/Baltimore, dar si regiuni mai indepartate de coasta, a declarat Evan Gold, vicepresedinte la Planalytics, companie care asigura servicii de evaluare a impactului schimbarilor de vreme asupra comportamentului consumatorilor.

 

De asemenea, uraganul ar putea cauza pagube si in Canada, in orasele Toronto si Ottawa. Potrivit estimarilor, uraganul va influenta o treime din populatia Statelor Unite. In regiunile cel mai puternic lovite, impactul economic va fi determinat mai ales de pierderile din asigurari si productivitatea mai redusa.

 

Cei mai multi dintre marii retaileri au cel putin 10% din reteaua de magazine in calea uraganului. Mai multe tipuri de afaceri sunt influentate negativ puternic de evenimente precum Sandy. Cumparatorii evita, de obicei, mallurile si acorda o atentie sporita produselor de stricta necesitate, in detrimentul celorlalte categorii.

Ultimele stiri