Acasă International Sindicatele germane, mai atente fata de imigrantii est-europeni

Sindicatele germane, mai atente fata de imigrantii est-europeni

65

Sindicatele germane si-au schimbat abordarea fata de imigranti romani, bulgari, polonezi sau lituanieni care muncesc in aceasta tara, considerandu-i colegi si nu competitori, si actioneaza impotriva exploatarii acestora, potrivit Deutsche Welle. Numerosi imigranti ajung sa munceasca in conditii degradante si sunt prost platiti, iar unii nu isi cunosc drepturile, situatie exploatata de catre unele companii, subliniaza Deutsche Welle (DW), adaugand ca Federatia Germana a Sindicatelor (DGB) se implica in lupta impotriva acestor fenomene.

 

Promisiunea unei vieti mai bune atrage muncitori din Romania Bulgaria, Polonia si Lituania, in domenii ca transportul, constructiile, gastronomic sau hotelier, potrivit lui Dominique John, coordonatorul unui proiect DGB intitulat „Mobilitate Corecta”. In cadrul proiectului au fost deschise centre de informare impotriva exploatarii muncitorilor imigranti, in orase germane majore, obiectivul fiind sa sa ii ajute pe muncitorii din Europa de Est.

 

Potrivit DW, un studiu recent arata ca numerosi imigranti est-europeni se bucura de aceleasi conditii ca si colegii lor germani. „Insa noi credem ca unele companii comit abuzuri in mod sistematic asupra muncitorilor sraini, reducand salariile si degradand conditiile de munca”, subliniaza reprezentantul DGB.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos