18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalUraganul Sandy si furtuna perfecta

Uraganul Sandy si furtuna perfecta

in:

Stiri pe acelasi subiect

Sandy va lasa o gaura de peste 15 miliarde de dolari in SUA

Impactul economic al uraganului Sandy va putea fi calculat...

Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea a 375.000 de locuitori din anumite cartiere, cele mai expuse la vanturile si ploile aduse de uraganul Sandy, care va lovi coasta de est a SUA in cursul zilei de luni.

Anterior, guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a dispus inchiderea retelei de transport public, inclusiv a metroului, incepand de duminica seara. De asemenea, sute de zboruri au fost anulate duminica pe aeroporturilor din New York si alte orase din apropiere.

Meteorologii apreciaza ca uraganul, cu un diametru de 1.000 de kilometri, va afecta 50 de milioane de americani, din 12 state.In New York si Washington, ploile abundente ar putea provoca inundatii masive, iar Ohio ar putea fi acoperit de nameti de zapada, potrivit presei locale. Autoritatile americane au avertizat, de asemenea, ca retelele de curent electric vor ceda in multe din zonele afectate de acest uragan „istoric”.

Potrivit BBC, uraganul Sandy, supranumit de meteorologi „Frankenstorm”, este asteptat sa loveasca estul Statelor Unite cu o putere distrugatoare: vanturi puternice, ploi torentiale si inundatii mari. Starea de urgenta a fost declarata in mai multe state, iar locuitorii au fost indemnati sa-si faca provizii de apa, mancare si baterii. Pana acum, Sandy a provocat moartea a 58 de persoane, dupa ce a lovit tarile din Caraibe.

Ultimele stiri