Acasă International Armata Rosie a lui Stalin, recreata pentru o zi

Armata Rosie a lui Stalin, recreata pentru o zi

30

Peste 6.000 de soldati au participat la celebra parada pe care armata rusa o organizeaza in fiecare an, in ultimii 14 ani, si care celebreaza un moment important din istoria tarii. In 1941, armata rusa a marsaluit din Piata Rosie pentru a lupta cu nazistii, aflati la cativa kilometri de Moscova.

 

Parada de miercuri aniverseaza 71 de ani de la acest moment definitoriu din istoria Rusiei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, scrie Daily Mail. Dictatorul Stalin a organizat atunci o parada militara grandioasa, de la care trupele participante au plecat direct pe front.

 

Militarii prezenti miercuri in Piata Rosie au incercat sa redea cat mai fidel marsul istoric, uniformele purtate fiind cele din al Doilea Razboi Mondial. La parada au participat si 42 de veterani din cea de-a doua conflagratie mondiala, care au purtat uniforme special create pentru ei cu aceasta ocazie.

 

A fost folosit, de asemenea, si echipament militar din 1941, inclusiv tancurile T-34 si T-38. Tancurile au ramas in piata pentru a fi admirate de public.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos