18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăSocialSanatateSpitalele din Romania COLCAIE de virusi! Ministerul Sanatatii incepe CONTROALE in toata...

Spitalele din Romania COLCAIE de virusi! Ministerul Sanatatii incepe CONTROALE in toata tara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Ministerul Sănătății face controale în spitale după dezvăluirile făcute de medicii de la Spitalul de Arși care au spus că jumătate dintre răniții care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv au fost răpuși de infecțiile intraspitalicești. Astfel, Ministerul Sănătății vrea să știe, după anchetă, analiza infectiilor la pacientii cu arsuri, urmand sa prezinte un raport complet si un plan de masuri concrete.

Spitalele din Romania utilizeaza ghiduri nationale si internationale precum si protocoale specifice de tratament in cazul marilor arsi. Dupa incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sanatatii a transmis din nou catre unitatile sanitare care au preluat in ingrijire ranitii de la Colectiv aceste protocoale.

Infectiile instraspitalicesti reprezinta, pe plan international, una dintre complicatiile cele mai frecvente ale pacientilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitatea in acest domeniu, 75% dintre decesele pacientilor cu arsuri sunt asociate cu complicatii infectioase si/ sau leziuni pulmonare.

Infectiile reprezinta doar unul din multipli factori determinanți ai prognosticului in cazul pacientului cu arsuri.

Principalul factor care a determinat decesul pacientilor raniti in incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave.


Citeste si:

Tatal unui tanar mort in Colectiv: Au fost UCISI in spitale! Banicioiu si Arafat SUNT CRIMINALI!

Doctor la Spitalul de Arsi: Multi dintre ranitii din Colectiv AU MURIT din cauza BACTERIILOR DIN SPITAL! Toti ranitii sunt spalati IN ACEEASI CADA!


Pentru tratamentul adecvat al infectiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispozitie medicatia si mijloacele terapeutice necesare. Acestea au fost asigurate prin programul destinat pacientului critic. Daca pentru anul 2015, acest program avea prevazut un buget de peste 200 milioane lei, dupa accident acesta a fost suplimentat cu 23,6 milioane de lei, la nivelul solicitarilor transmise de spitalele care au preluat victimele.

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals a oferit consultanta de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialisti si au efectuat analize microbiologice.

Institutul National de Sanatate Publica realizeaza in prezent o analiza a infectiilor la pacientii cu arsuri, urmand sa prezinte un raport complet si un plan de masuri concrete.

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a recoltat probe care atesta incarcatura microbiana aeriana si probe care sa arate incarcatura bacteriana de pe suprafetele din incinta spitalelor . Rezultatele acestor teste vor fi finalizate in cursul saptamanii viitoare.

“ Astazi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sanatatii o reprezinta recuperarea medicala a ranitilor care se afla in acest moment in spitalele din tara si din strainatate. Refacerea va fi de lunga durata si presupune recuperare medicala, dar si support psihologic care sa duca la reintegrarea sociala a acestor tineri”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul Sanatatii.

 

Ultimele stiri