9 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăStirea zileiStatistici OFICIALE: Anul trecut numarul IMIGRANTILOR ROMANI in Germania i-a depasit pe...

Statistici OFICIALE: Anul trecut numarul IMIGRANTILOR ROMANI in Germania i-a depasit pe musulmani, polonezi si bulgari!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD,...

Imigraţia din ţări ale Uniunii Europene (UE) a atins anul trecut un nivel record în Germania, cu peste 685.000 de persoane, cei mai mulţi fiind români, polonezi şi bulgari, care s-au instalat pe teritoriul german în număr foarte mare, notează sâmbătă cotidianul Die Welt, citând statistici oficiale, informează AFP.

În 2015, un număr de 685.485 de cetăţeni ai unor ţări membre ale UE au sosit în Germania, în timp ce 303.036 au făcut cale întoarsă, rezultând un sold net de 382.449, adaugă publicaţia, care a avut acces la datele Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

Prima ţară de origine a persoanelor care decid să locuiască în Germania este România, cu 174.779 de sosiţi, urmată de Polonia (147.910), Bulgaria (71.709) şi Croaţia (50.646), nou intrată în UE, potrivit aceleiaşi surse.

Germania, cea mai mare economie a UE, se bucură de o creştere economică invidiată de numeroşi dintre vecinii săi şi de o rată a şomajului relativ scăzută (6,1%), ceea ce atrage cetăţeni europeni în căutarea unor condiţii de trai mai bune decât în ţările lor de origine.

În perioada de vârf a crizei economice şi financiare din ţările din sudul Europei, cohorte de tineri greci şi spanioli au venit să caute un viitor mai bun în Germania, scrie stiripesurse.ro.

Limitarea imigraţiei pentru muncitorii europeni a jucat un rol central în campania electorală agresivă care a avut loc în Marea Britanie, unde majoritatea britanicilor au decis, în timpul referendumului din 23 iunie, ieşirea ţării lor din UE.

În Germania, dezbaterea se concentrează mai ales asupra problemei angajaţilor detaşaţi. La fel ca în Franţa şi Belgia, numeroase voci denunţă o mână de lucru originară mai ales din ţări din estul UE, muncitori din această regiune venind să lucreze în exploatări agricole sau abatoare, pentru salarii derizorii.

În aprilie, Berlinul a prezentat un proiect de lege menit să limiteze drastic accesul la ajutoarele sociale pentru imigranţii din alte ţări ale UE.

Potrivit raportului detaliat publicat în Die Welt, 4,1 milioane de cetăţeni din alte ţări ale UE locuiesc în Germania.

Ultimele stiri