Acasă Dambovita Statui URIASE in Muntii Bucegi: Burebista, Decebal si Zalmoxis!

Statui URIASE in Muntii Bucegi: Burebista, Decebal si Zalmoxis!

22

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vrea să exploateze legendele care circulă în Munţii Bucegi despre locurile în care se spune că au trăit dacii şi conducătorii lor.

Şeful administraţiei judeţene a vorbit despre ideea de a crea un nou punct de atracţie în Masivul Bucegi prin amplasarea unor statui reprezentând personaje care se regăsesc şi în cărţile de istorie.

Adrian Ţuţuianu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte realizeze un ansamblu sculptural de mari dimensiuni, în zona intersecţiei de la Dichiu, care să-i reprezinte pe Burebista, Decebal şi Zalmoxis şi care să fie ca un magnet pentru turişti.

646x404 (1)

“Vreau să inaugurăm anul viitor DJ 713-714 şi vreau să fac un proiect cu trei statui. Îi spune Drumul Dacilor la drumul ăsta, iar la Dichiu la intersecţie vreau să-i pun pe Decebal, pe Burebista şi Zalmoxis, trei sculpturi care vor fi de referinţă.

Se va opri toată lumea să facă poză acolo. Este zonă de vizibilitate maximă, toată lumea urcă acolo şi mă gândesc să facem să fie un punct de referinţă pentru toată lumea.

uuuu

Am un coleg, Mitică Buzatu, de la Vaslui, şi la şedinţele de partid la Bucureşti că sunt tensionate, el spune cam aşa: Domnule, s-a întâmplat astăzi un eveniment epocal, a gândit cutare. M-am gândit şi eu. Proiectul e în capul meu”, a precizat Ţuţuianu, citat de adevărul.ro.

Sfinxul şi Babele, “sculpturile” naturale din Bucegi

Sfinxul din Munţii Bucegi este un megalit antropomorf situat la peste 2.200 de metri altitudine. Stânca a fost numită aşa după asemănarea sa cu Sfinxul Egiptean, iar formarea sa este pusă pe seama eroziunii eoliene.

Internetul este plin, însă, de terorii care mai de care mai fanteziste, care spun că dacii ar fi sculptat megalitul sau că acesta ar fi de origine extraterestră.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos