Acasă Social Stingerea la ora 22.00. Primaria Capitalei trimite la culcare turistii din Centrul...

Stingerea la ora 22.00. Primaria Capitalei trimite la culcare turistii din Centrul Istoric si baga in faliment afacerile firmelor din zona

22

terasePrimaria Capitalei a lansat recent in dezbatere publica un proiect de regulament care prevede ca terasele sezoniere delimitate de Bd. Carol, Bd. Elisabeta, str. Hristo Botev, Splaiul Independentei si Calea Victoriei vor functiona doar pana la ora 22.00.

Va exista insa si o exceptie de la aceasta regula. Astfel, terasele din zona delimitata de str. Lipscani, Bd. I.C. Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei vor fi deschise de luni pana joi, pana la ora 24.00. Pentru vineri, sambata si duminica, programul poate fi extins cu o ora.

Proiectul a fost initiat pentru a pune capat „agresarii si degradarii peisajului urban”, si pentru a rezolva problema teraselor sezoniere amenajate inadecvat. Trebuie precizat ca terasele sezoniere din Centrul Istoric al Capitalei functioneaza in fiecare an in perioada 15 martie – 15 noiembrie .

 

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) atrage atentia ca daca se va pune in practica propunerea Primariei Bucuresti se va ajunge la falimentul firmelor care activeaza in acea zona, iar singurul obictiv turistic din oras va disparea.”Turistii, fie romani, fie straini, ar trebui incurajati sa vina, sa stea si sa cheltuie cat mai mult in Centrul Istoric, nu sa fie izgoniti pentru ca s-a inchis programul. Daca initiativa municipalitatii va fi pusa in practica, incasarile localurilor din Centrul Istoric, de circa 150 de milioane de euro anual, se vor reduce la un sfert, iar multe dintre planurile de dezvoltare si de renovare din zona vor fi anulate. In plus, multe dintre spatii se vor inchide, deoarece chiriile imense nu vor mai putea fi acoperite doar din activitatea de zi”, a afirmat Dan Matei Agathon, presedintele FPTS.

Agathon este de parere ca Primaria Capitalei ar trebui sa adopte o atitudine de incurajare a turismului de divertisment din zona Centrului Istoric, care si-a dovedit deja viabilitatea nu doar pentru turistii romani, ci si pentru cei straini.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos