Intra in contact cu noi

ACTUALITATE

Studiu IRES: Romanii s-au saturat de partide, vor oameni independenti, care au dovedit ca fac treaba!

Publicat cu

pe

Un studiu realizat de IRES înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016 arată ca alegatorii in Romania s-au saturat sa fie mintiti de partidele politice si nu mai au incredere in candidatii inregimentati politic. Candidatii independenti au in prezent sanse mai mari ca oricand, anunta studiul, citat de stiripesurse.ro.

În primul rând, studiul IRES ne arată că încrederea românilor în partidele politice este la cote de avarie. ”Atunci când sunt rugaţi să avanseze primul cuvânt care le vine în minte când se gândesc la partidele din România, majoritatea enunţurilor au caracter depreciativ la adresa formaţiunilor politice. Printre acestea cele mai frecvente se referă la: hoți / furt / escrocherie – indicate de 12% dintre participanţii la studiu sau corupție / mită (10%). Asocierile pozitive sunt prezente într-o proporţie redusă”, arată studiul IRES.

Poate cea mai interesantă dată a studiului IRES o reprezintă percepția românilor asupra partidelor politice:

PSD: reprezintă cel mai bine interesele străzii (35%),  este orientat mai mult spre Rusia (32%), este cel mai bun partid (30%), reprezintă cel mai bine interesele respondenţilor (26%), este orientat mai mult spre Occident (18%), este cel mai slab partid (15%)

Reclama

PNL: este orientat mai mult spre Occident (31%),  este cel mai bun partid (17%), reprezintă cel mai bine interesele străzii (17%), reprezintă cel mai bine interesele respondenţilor (16%), este cel mai slab partid (11%), orientat mai mult spre Rusia (5%)

content-image

Având în vedere aceste cifre dezastruoase ale partidelor, putem înțelege de ce principalele partide își promovează foarte intens candidații și nu partidul din care acesta provine.

”Aproape 6 din 10 români preferă un politician independent, însă 3 din 10 îşi exprimă opţiunea pentru un politician afiliat unui partid”. Pe baza acestor percepții putem înțelege de ce Nicușor Dan, care pozează în independent, este pe un trend ascendent în Capitală. Totodată, un alt exemplu este independentul Ștefan Florescu de la Sectorul 6, care se poziționează primul în sondaje.

”La vot, pentru jumătate dintre români contează cel mai mult candidatul, pentru o treime contează programul. Doar 7% spun că ambele sunt importante în alegerea pe care o fac” – așa se explică de ce toți candidații se axează pe câteva teme majore din program, structurate pe câteva idei principale și doar pe acelea le recită la orice ocazie. În rest, toți candidații încearcă să se profileze cât mai mult ca persoană, pe baza trecutului pe care îl au. Spre exemplu, în Capitală, Gabriela Firea pozează în jurnalistul care s-a luptat cu politicienii, care a condus redacții de presă, a fost manager de proiect, în timp ce Cătălin Predoiu pozează în cel mai bun ministru al Justiției avut de România, autorul Codurilor Penale și omul de la care a început toată nebunia de astăzi a DNA.

Reclama

”41% dintre respondenţi spun că ar fi dispuşi să voteze un nou partid care ar aparea pe scena politică din România, în timp ce 38% spun că nu ar fi dispuşi să îl voteze (…) 77% dintre participanţii la studiul IRES au declarat că nu pot avansa numele unei formaţiuni politice care s-a înfiinţat în ultimele 6 luni în România” – este o fractură logică în comportamentul electoral al românilor. Pe de o parte își doresc partide noi, dar pe de altă parte nu le cunosc, deși pe legea care permite înființarea partidelor cu 3 membri acestea au apărut ca ciupercile după ploaie.

Poate cea mai interesantă dată a studiului IRES o reprezintă percepția românilor asupra partidelor politice:

PSD: reprezintă cel mai bine interesele străzii (35%),  este orientat mai mult spre Rusia (32%), este cel mai bun partid (30%), reprezintă cel mai bine interesele respondenţilor (26%), este orientat mai mult spre Occident (18%), este cel mai slab partid (15%)

PNL: este orientat mai mult spre Occident (31%),  este cel mai bun partid (17%), reprezintă cel mai bine interesele străzii (17%), reprezintă cel mai bine interesele respondenţilor (16%), este cel mai slab partid (11%), orientat mai mult spre Rusia (5%)

Reclama

International

Criza majora in finantarea Ucrainei: ”Am ramas fara bani – si aproape fara timp”

Publicat cu

pe

Ceea ce parea doar o atitudine de moment in urma cu peste 45 de zile cand membrii congresului SUA nu cadeau de comun acord asupra ajutorului militar acordat Ucrainei a devenit o certitudine. Ucraina poate ramane fara sprijinul financiar american in mijlocul iernii si cu o situatie precara pe front.

Directorul pentru buget al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni, intr-o scrisoare adresata presedintelui republican al Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, si altor lideri ai Congresului, ca Statele Unite sunt in criza de timp si de bani pentru a ajuta Ucraina sa lupte in razboiul cu Rusia, relateaza Reuters, potrivit news.ro.

Shalanda Young a declarat intr-o scrisoare publicata de Casa Alba ca intreruperea finantarii si a fluxului de arme catre Ucraina ar creste probabilitatea unor victorii rusesti. „Vreau sa fiu clara: fara o actiune a Congresului, pana la sfarsitul anului vom ramane fara resurse pentru a achizitiona mai multe arme si echipamente pentru Ucraina si pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane”, a scris ea.

„Nu exista o bagheta magica pentru fonduri disponibile, ca sa facem fata acestui moment. Am ramas fara bani – si aproape fara timp”, avertizeaza ea.

Reclama

Administratia presedintelui Joe Biden a cerut in octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanta planuri ambitioase pentru Ucraina, Israel si securitatea frontierelor americane.

Republicanii controleaza Camera Reprezentantilor cu o majoritate redusa, iar finantarea pentru Ucraina a devenit controversata din punct de vedere politic in cazul unor alesi de dreapta.

Continua sa citesti

International

Incident grav in YEMEN! Dupa ce au sechestrat o nava comerciala rebelii ataca o nava de razboi americana!

Publicat cu

pe

La numai doua saptamani dupa ce rebelii houthi au luat cu asalt o nava comerciala israeliana la Marea Rosie, acestia s-au napustit asupra distrugatorului american USS Carney.

Yemen a atacat o nava de razboi americana si mai multe vase comerciale. O drona a fost interceptata de catre SUA.

Pentagonul este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana a fost atacata in Marea Rosie.
Pentagonul a declarat ca este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana si mai multe nave comerciale au fost atacate in Marea Rosie.

„Suntem constienti de rapoartele privind atacuri asupra navei USS Carney si a unor vase comerciale in Marea Rosie si vom furniza informatii pe masura ce acestea vor fi disponibile”, a adaugat Pentagonul.

Reclama

Un oficial american, care a vorbit sub protectia anonimatului, a declarat pentru AP ca atacul a inceput in jurul orei 10.00 in Sanaa, Yemen, si a durat pana la cinci ore.

Un alt oficial american a declarat pentru agentia de presa ca Carney a interceptat cel putin o drona in timpul atacului, arata news.sky.com

Pe 20 octombrie, rebelii Houthi din Yemen, insurgenta sustinuta de Iran, a declarat ca a capturat o nava israeliana in Marea Rosie, duminica. Israelul sustine ca nu e nava sa.

Reclama
Continua sa citesti

Cultura

In plin post al Craciunului Vasile Banescu vorbeste despre cel mai mare pacat!

Publicat cu

pe

In plin post al Craciunului purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, vorbeste despre cel mai mare pacat al omului care nu este legat de placerile trupesti, ci de cele spirituale. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria.

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Vasile Banescu explica de ce acest pacat ne face sa stricam viata altora, sa tradam, sa parvenim.

„In ciuda unei pareri superficiale, generalizate, atent intretinute de diavolul insusi, cele mai rele placeri si grave pacate sunt cele pur spirituale, NU cele trupesti: placerea de a-i devora prin intrigi si critici pe ceilalti, de a te purta despotic inclusiv in numele Domnului, de a corupe si strica viata altora, de a inmulti abil raul, de a murdari, trada si minti pentru a parveni. Cortegiul rautatii e nesfarsit. In fruntea lui merg perversele placeri ale puterii strivitoare si ale urii distrugatoare. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria. Trufia. Autostrada cu sens unic si multe benzi catre toate celelalte pacate.


Starea de spirit otravita de ura colcaitoare, total opusa puritatii transparente si iubitoare a lui Dumnezeu. Diavolul ne joaca pe degete ca pe niste inerte marionete dupa ce ne seduce cu propria noastra imagine trucata, ahtiata de vizibilitate si slava desarta, adica de vidul camuflat in „importanta”. Propulsati de intuneric, ne lansam orbeste in goana dupa laude, like-uri, onoruri, justificari ale oricarei de noi comise erori sau orori, ale minciunii si mintirii de sine. Intrucat meritam, desigur, nesfarsit mai mult decat ni se ofera cu zgarcenie si nerecunostinta. Dumnezeu nu e drept, ceilalti nici atat. Nimeni nu ne merita. Ingratitudinea e aerul care, lipsit de orice stima, ne inconjoara”, arata purtatorul de cuvant al BOR.

Reclama

„Mandria este in mod fundamental competitiva prin chiar natura ei pe cand celelalte pacate nu sunt competitive decat in mod accidental.

Mandriei, faptul de a poseda ceva nu-i provoaca nicio placere, ci numai faptul de a poseda mai mult decat cel de alaturi. Comparatia este cea care te face mandru. Esti mandru nu pentru ca esti bogat, inteligent sau aratos, ci pentru ca esti asa doar prin comparatie cu altii pe care savurezi sa-i privesti de sus, lasandu-i in urma.

Fireste ca atata timp cat privesti de sus, nu poti vedea ce este deasupra ta, adica pe Dumnezeu, de care mandria te priveaza radical”, spunea scriitorul britanic C. S. Lewis. Acesta a devenit cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievala, apologiile crestine, lucrarile de critica si romanele de fictiune.

Reclama
Continua sa citesti

hot news