Acasă ACTUALITATE SUA aproba oficial primul medicament impotriva coronaviruslui. Trump: Este diponibil imediat

SUA aproba oficial primul medicament impotriva coronaviruslui. Trump: Este diponibil imediat

4749

Presedintele Statelor Unite ale Americii a aprobat folosirea împotriva noului coronavirus a clorochinei, un tratament împotriva malariei care a „rezultate preliminare foarte foarte încurajatoare”.

„Putem face acest medicament disponibil imediat”, a asigurat el, într-o conferință la Casa Albă.

Donald Trump spune că acest lucru ar putea „schimba datele” în fața pandemiei. La sfârșitul lunii februarie, Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, afirma, citând rezultatele unui studiu clinic din China, că un banal tratament cu clorochină, un medicament folosit frecvent împotriva malariei, a arătat semne de eficiență în lupta împotriva noului coronavirus.

Studiu clinic efectuat de trei cercetători chinezi a fost publicat online în 19 februarie în revista BioScience Trends și vizează rezultatele unui test clinic efectuat în mai multe spitale chineze (în Wuhan – epicentrul epidemiei, Beijing și Shanghai) pentru a măsura „eficacitatea chlorochinei în tratarea pneumoniilor asociate Covid-19”.

„Rezultatele obținute până în prezent asupra a peste 100 de pacienți au demonstrat că clorochina este mai eficient decât tratamentul primit de un grup comparativ pentru a stopa evoluția pneumoniei, pentru ca pacientul să redevină negativ la virus și pentru a scurta durata bolii”, afirmau cercetătorii chinezi, Jianjun Gao, Zhenxue Tian și Xu Yang, de la universitatea din Qingdao și de la spitalul din Qingdao.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos