Acasă Vorba zilei Suferinta este o forta de perfectionare, nu pentru a ne apropia de...

Suferinta este o forta de perfectionare, nu pentru a ne apropia de Dumnezeu, ci pentru a ne apropia de adevarata umanitate, care nu exista inca – Mircea Florian

Mircea Florian (n. 1 aprilie 1888, Bucuresti – d. 31 octombrie 1960, Bucuresti) a fost un filosof roman, membru post-mortem al Academiei Romane (1990).

In 1914 isi sustine doctoratul in filosofie in Germania, cu teza Der Begriff der Zeit bei Henri Bergson (Conceptul de timp la Henri Bergson). A fost profesor la Universitate si a condus sectorul de istorie a filosofiei al Institutului de Filosofie de pe langa Academie. Gindirea logica a lui Titu Maiorescu, caruia i-a fost student, l-a marcat pentru toata viata.

Mircea Florian a militat pentru o ontologie realista, cerand filosofiei sa porneasca de la obiect, de la „dat”, ca si stiinta, si nu de la subiect. A considerat lumea externa ca reala si independenta de constiinta. A elaborat studii erudite de istoria filosofiei universale.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentZiua Mondiala a Turismului, sarbatorita pe 27 septembrie, sub sloganul „Turismul si Apa – Protejarea viitorului nostru comun”!
Articolul următorToate echipele calificate in optimile de finala ale Cupei Romaniei!