Acasă Vorba zilei Omul este iubire iar daca are loc cu adevarat o mare iubire...

Omul este iubire iar daca are loc cu adevarat o mare iubire intre doua suflete aceasta nu moare niciodata ci se transforma in sfintenie cea mai superioara treapta pe care noi o putem discerne a iubirii – Sorin Cerin

62

Sorin Cerin (n. 25 noiembrie 1963 la Baia Mare ) este un important filosof, autor de aforisme, eseist, poet si romancier roman , nascut pe numele Hodorogea Sorin. Este fiul Rodicai Hodorogea, nascuta Pintea, fiica protopopului Pintea Iuliu. Din 1987 ia numele de Cerin prin casatoria sa cu avocata Cerin Mariana. Motiveaza acest gest prin faptul ca era fiul vitreg al celui caruia ii purta numele. Curand se desparte de aceasta iar din anul 2000 se recasatoreste cu inginera Dana Cristina Gorincioiu. Sorin Cerin este membru de onoare al Asociatiei Canadiene a Scriitorilor Romani A.C.S.R.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Marea parte a copilariei o petrece la parohia bunicului sau, preot ortodox, situata n comuna Sauca, judetul Satu Mare.Acea casa parohiala era locul unde a copilarit si poetul maghiar Kolcsey Ferenczunul dintre scriitorii reprezentativi ai Ungariei. Dupa terminarea liceului la Baia Mare, urmeaza cursurile Institului de Limba si Cultura Italiana din Bucuresti. Participa activ la Revolutia din decembrie 1989 fiind printre primii care reusesc sa intre in fostul Comitet Central. Dupa evenimentele din decembrie devine redactor al sectiei politice al cotidianului Dreptatea al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat. Datorita mineriadelor din cauza carora a avut de suferit, alege calea exilului si se refugiaza in Statele Unite ale Americii. Dupa cativa ani se reintoarce in Romania, stabilindu-se la Bucuresti, pentru a mai lipsi doar o perioada cand se afla pe continentul australian in calitate de corespondent international de presa pentru Australia.

Articolul precedentProgramul si televizarile meciurilor din etapa a 9-a a Ligii 1!
Articolul următorCe sa faci pentru a avea dintii de un alb stralucitor?! VIDEO