8.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăStirea zileiSultanul Erdogan pune paie pe foc! "Hamas este un grup de eliberare,...

Sultanul Erdogan pune paie pe foc! „Hamas este un grup de eliberare, nu o organizatie terorista!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Presedintele Turciei pune paie pe foc in confligtul din Gaza intre Hamas si Israel dupa ce a sustinut in plenul parlamentului ca Hamas, care guverneaza Gaza, nu este o organizatie terorista, ci un grup de „eliberare”, care duce o batalie pentru a-si proteja pamantul.

„Hamas este un grup de eliberare care lupta pentru a-si proteja pamantul”, a spus presedintele turc.
Presedintele turc a afirmat ca natiunile musulmane care lucreaza la unison vor contribui la conducerea pacii si la incetarea focului, in timp ce a cerut puterilor mondiale sa faca presiuni asupra Israelului pentru a opri bombardamentul din Gaza. El a spus ca tarile din afara regiunii „adauga combustibil la foc” in numele sprijinirii Israelului.

„Intregul Occident considera Hamas o organizatie terorista. De aici va spun: Israel, ai putea fi tu; Occidentul iti datoreaza multe. Dar Turcia nu-ti datoreaza nimic. Hamas nu este o organizatie terorista; este un grup de luptatori pentru eliberare, care lupta pentru a-si proteja pamantul si cetatenii”, a declarat Erdogan in fata membrilor partidului sau din parlamentul de la Ankara.

„Aveam in plan sa ne deplasam in Israel, dar am anulat. Nu ne vom mai duce”, a sustinut Erdogan, care s-a intalnit pentru prima oara in septembrie, la New York, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, scrie AFP, relateaza Reuters.

Potrivit Reuters, Erdogan a acuzat Israelul ca a profitat de bunele intentii ale Turciei si ca nu se va mai deplasa in Israel, asa cum era planificat, in pofida unei recente apropieri intre cele doua tari.

„I-am strans mana acestui om, aveam intentii bune, dar a profitat. (…) Relatiile ar fi putut fi diferite, dar din pacate acest lucru nu se va mai intampla”, a insistat Erdogan, intr-un discurs virulent, dupa cum il caracterizeaza AFP. „Nu exista alt stat in care armata sa actioneze atat de inuman”, a adaugat el, referindu-se la represaliile declansate de Israel in Gaza dupa atacul sangeros lansat de Hamas la 7 octombrie.

Erdogan a mai declarat ca punctul de trecere al frontierei de la Rafah, dintre Egipt si Fasia Gaza, trebuie sa ramana deschis pentru intrarea ajutorului umanitar si a pledat pentru solutionarea urgenta a schimburilor de prizonieri, arata Agerpres.

In fine, seful statului turc s-a declarat intristat de „inabilitatea” Natiunilor Unite in ceea ce priveste Gaza si a pledat pentru reformarea Consiliului de Securitate al ONU in sensul de a deveni mai incluziv

Ultimele stiri