ACTUALITATE

Sunt disperati! Statul Islamic a recurs la BOMBE CHIMICE!

Reţeaua treoristă Stat Islamic a folosit gaz muştar împotriva armatei siriene în cadrul ofensivei asupra aeroportului militar din oraşul Deir Zor, din estul Siriei, de la frontiera cu Irak, a anunţat televiziunea naţională siriană, luni, citată de Reuters.

„Teroriştii au lansat rachete cu gaz muştar”, se arată într-un comunicat citat de televiziunea naţională siriană. Oraşul Deir Zor este o locaţie strategică, care face legătura cu Raqqa, fieful reţelei teroriste Stat Islamic, şi luptătorii din Irak.

Agenţia de ştiri Amaq, care susţine mişcarea militanţilor islamişti, anunţase anterior că reţeaua Stat Islamic a lansat un atac imens asupra localităţii Jufrah din apropierea aeroportului aflat în sudul oraşului Deir Zor, atac în care doi kamikaze au intrat cu maşinile în militari, producând „zeci de morţi”.

„Bătălia va continua pe mai multe fronturi şi ne rugăm lui Allah pentru victoria mujahedinilor lui (luptătorii sfinţi)”, se arată într-un comunicat al reţelei teroriste.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a avertizat în privinţa intensificării ofensivei islamiştilor în zonă, pe care armata siriană, susţinută de raidurile aeriene ale forţelor ruse, a reuşit să-i împiedice în ianuarie să ocupe mai multe sate din apropierea aeroportului, dar nu şi să-i alunge.

Loading...

Din 27 februarie, un armistiţiu parţial este în vigoare în Siria, dar nu este valabil şi în cazul organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată Al-Qaida.

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP