Acasă ACTUALITATE Suntem tara de MANA A DOUA in Uniunea Europeana! Angela Merkel A...

Suntem tara de MANA A DOUA in Uniunea Europeana! Angela Merkel A EXCLUS Romania de la negocieri!

Cancelarul german Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european de la Bratislava (la care Marea Britanie nu va participa).

Deși vine în regiunea noastră și se va întâlni cu lideri importanți din țările apropiate de România, țara noastră nu se află pe lista Angelei Merkel. În perioada acestui turneu, atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Dacian Cioloș se află în concediu.

‘Se are în vedere impulsionarea unei discuții ample cu participarea a cât mai multor actori care să reprezinte cât mai multe țări europene’, a declarat vineri purtătorul de cuvânt ale guvernului german, Steffen Seibert.

Angela Merkel se va reuni luni cu premierul italian Mateo Renzi și cu președintele francez Francois Hollande pe insula italiană Ventotene, un loc simbol al construcției europene. Într-o fostă închisoare de pe această insulă a fost deținut pe vremea regimului fascist Altiero Spinelli, om politic considerat unul dintre părinții fondatori ai UE.

Apoi cancelarul german se va deplasa miercuri în capitala Estoniei, Tallinn, joi la Praga și vineri la Varșovia. Pe lângă întrevederile bilaterale, în capitala Poloniei va participa și la o reuniune a premierilor țărilor Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria).

Ea va reveni tot vineri la Berlin și îi va primi la castelul Meseberg pe premierii olandez, suedez și danez, pentru ca sâmbătă să se reunească cu șefii guvernelor din Austria, Bulgaria, Croația și Slovenia, anunta stiripesurse.ro.

Principalele teme pe agenda tuturor acestor întrevederi vor fi viitorul Uniunii Europene după Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE) și gestionarea crizei refugiaților.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFOTO – Arheologii au descoperit CEL MAI VECHI obiect din aur din LUME! El apartine stramosilor POPORULUI ROMAN!
Articolul următorCasele semi-ingropate in pamant, ca in Stapanul Inelelor, prind tot mai mult in Romania! Vezi cat costa si cum se construiesc!