Acasă Stirea zilei Surpriza la Campionatul Mondial de handbal

Surpriza la Campionatul Mondial de handbal

26

1_3-Montaje-legende-CM-SPA-13Franta, detinatoarea titlului mondial si olimpic, a fost eliminata din competitie la Campionatul Mondial de handbal. Marea performera este nationala Croatiei care astfel a pus punct final dominatiei cocosului galic in handbal.

Cele doua nationale s-au intalnit in sferturile de finala la Barcelona. Jucatorii antrenati de Slavko Goluza au condus ostilitatile in teren pe intreaga durata a partidei. Cu interul Domagoj Duvnjak, autor a zece goluri, in forma de senzatie, croatii au castigat categoric, scor 30-23. Cu aceasta infrangere Franta a marcat sfarsitul unei generatii de aur care a adus glorie sportului din Hexagon.

Intr-o alta partida, Danemarca a trait din plin emotiile unui final incandescent contra Ungariei. Nordici au controlat partida treisferturi din timpul de joc, avand chiar la pauza un avantaj de opt goluri, 18-11. In partea a doua a reprizei secunde, pe fondul unei relaxari exagerate a danezilor, maghiari s-au apropiat in ultimul minut la un gol diferenta. Dar golul inscris de Molgaard in ultimele secunde a spulberat toate visurile Ungariei de a da lovitura de gratie.

In partida de deschidere a acestei faze, Slovenia a facut istorie, oferind o mare surpriza, dupa ce s-a impus la limita, scor 28-27, in fata Rusiei , intr-un meci in care ambele echipe au mers aproape cap la cap. Slovenia a ajuns pentru prima data in istorie in lupta pentru medalii la o competitie majora.

In cel mai asteptat joc pentru gazde,nationala tarii organizatoare, Spania, nu si-a dezamagit suporterii si a invins dupa un meci de calitate Germania, scor 28-24.

In semifinale se vor juca urmatoarele partide: Danemarca – Croatia si Spania – Slovenia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos