Acasă Videoclipul zilei Sute de condamnati au iesit din puscarii! Ce spun ei despre legea...

Sute de condamnati au iesit din puscarii! Ce spun ei despre legea care le-a redat libertatea?

Sute de deţinuţi au ieşit ieri din închisori, mai devreme decât ar fi trebuit, din cauza condiţiilor grele din celule. Totul a fost posibil o dată cu intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în celule necorespunzătoare se scad şase zile din pedeapsă. În perioada următoare, peste 1.000 de detinuți vor fi analizaţi, în comisiile de liberare condiţionată, scrie Digi24.ro.

E iad acolo, deci în Penitenciarul Târgșor e iad. Dacă erau 4 metri cu paturi suprapuse, două câte două”, spune Ana Maria Dumitru, proaspăt eliberată din penitenciar.

Stăm într-o camera 20-30 de inși, în care nu avem posibilitatea să ne mișcăm”, povestește un alt deținut.

Reporter: Credeaţi că veţi fi eliberat?

Ionel Puşchiu, prospăt eliberat: Nu, nu mă aşteptam, pentru că mai aveam trei luni termen. Nu mă aşteptam. M-am trezit cu mascaţii la uşă, din pat, dormeam. Mi-au spus, fă-ţi bagajul că pleci.

Constantin, proaspăt eliberat: Mi-au spus să nu mai dau pe aici. Şi să îmi întemeiez o familie, să îmi găsesc serviciu, asta e tot ce contează în viaţă.

Urmăriți întreg reportajul în materialul video de mai sus.

Sursa: Digi24.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentReactie revoltatoare a unui preot ortodox la campania #metoo despre femeile abuzate: Nu cumva ati obtinut niste avantaje?!
Articolul următorCurtea de Conturi: Bugetarii au ”furat” peste 12 miliarde de lei din banii publici, in ultimii 9 ani!