Acasă Sanatate Tanar diagnosticat cu cancer la ochi! Principala cauza este telefonul mobil!

Tanar diagnosticat cu cancer la ochi! Principala cauza este telefonul mobil!

232

Tot mai multe studii care indică faptul că lumina albastră a ecranului telefonului mobil îţi poate afecta vederea. Cercetarile sunt dovedite de primele cazuri concrete de imbolnaviri aparute in urma utilizarii indelungate a telefonului mobil.

Moartea celulelor din retină începe să apară dacă petreci prea mult timp privind ecranul telefonului mobil în condiţii de lumină insuficientă. Conjunctiva va începe să fie foarte puţin hidratata, ducând la orbire şi chiar cancer.

Un bărbat a experimentat efectele secundare ale acestui obicei. A mers la medic după ce a început să nu mai vadă clar, iar ochii i s-au înroşit, anunta dailymail.co.uk.

Bărbatul îşi folosea telefonul mobil timp de 30 de minute în fiecare seară, în întuneric, înainte de a merge la somn. Acest obicei i-a provocat cancer ocular.

Conform medicilor din Marea Britanie, telefoanele mobile afecteaza cateva persoane din 100.000 de oameni, insa riscul este cat se poate de real. Prin urmare, doctorii recomanda in special copiilor si adolescentilor sa stea cat mai putin timp posibil cu ochii in ecranul telefonului, astfel reducand riscul aparitiei cancerului.

In plus, un jurnal de Epidemiologie din Germania a publicat luna aceasta un studiu facut pe 118 subiect bolnavi de cancer la ochi. Dr Andreas Stang de la Universitatea din Essen a declarat ca este nevoie de o cercetare mai aprofundata deoarece inca nu se poate spune cu precizie ce cantitate de radiatii este necesara pentru a declansa aparitia bolii.

In acelasi timp, un studiu paralel realizat in Statele Unite ale Americii spune ca nu s-a gasit o dovada clara pentru sustinerea afirmatiei ca telefoanele mobile cauzeaza cancerul la ochi.

”Datele concrete au arata ca nu exista o corelatie directa intre lumina ecranelor telefonelor mobile si aparitia cancerului. Mai departe, studiul nu a relevat o corelatie nici in legatura cu aparitia cancerului la creier”, a declarat Dr Joshua Muscat, epidemiolog la American Health Foundation.

In ciuda acestor rezultate, expertii americani recomanda tinerilor sub 16 sa nu se expuna prea mult radiatiilor produse de smartphone-uri. Sistemul lor imun este inca prea slab pentru a rezita unor astfel de socuri.

Prin urmare, problema ramane una dezbatuta in mediu academic si medical.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos