Acasă ACTUALITATE Tancurile rusesti au intrat in Kiev, dupa ce au bombardat masiv orasul...

Tancurile rusesti au intrat in Kiev, dupa ce au bombardat masiv orasul toata noaptea

1740

Forțele ucrainene au doborât vineri la primele ore ale dimineții un aparat de zbor inamic deasupra Kievului, care s-a prăbușit apoi peste o clădire rezidențială pe care a incendiat-o, a declarat Anton Herashchenko, un consilier al ministrului de interne, citat de Reuters.

Nu a fost clar dacă aeronava era cu echipaj uman sau dacă ar putea fi vorba de o rachetă. Autoritățile municipale din Kiev au declarat că cel puțin opt persoane au fost rănite când obiectul s-a prăbușit peste un bloc de apartamente, informează Mediafax.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Kievul a fost atacat cu o rachetă.

De asemenea, conform Nexta, coloane de tancuri rusești se îndreaptă spre Kiev și ar putea urma o invazie terestră a Capitalei.

„Atacuri oribile cu rachete rusești asupra Kievului”, a scris el pe Twitter. „Ultima dată când capitala noastră a experimentat așa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă”.

O serie de explozii au fost auzite mai devreme în Kiev, despre care Herashchenko a spus că este apărarea antiaeriană care a tras. Alte explozii au putut fi auzite chiar înainte de zori, a declarat un martor Reuters.

Rusia a lansat joi o invazie la scară largă a Ucrainei, iar Kievul a raportat zeci de victime și sute de răniți.

Autoritățile au declarat că vineri dimineață aveau loc lupte intense în orașul Sumy din nord-estul țării, în timp ce un post de frontieră din regiunea Zaporizhzhya, în sud-est, a fost lovit de rachete, provocând morți și răniți în rândul polițiștilor de frontieră.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos