30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDosarTariceanu nu are pic de rusine: Trebuie sa LEGALIZAM traficul de influenta!

Tariceanu nu are pic de rusine: Trebuie sa LEGALIZAM traficul de influenta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Presedintele Senatului, Calin Poepscu Tariceanu, insista sa mearga mai departe cu Legea lobby-ului, sa o transpuna in realitate. Intr-un interviu pentru Jurnalul national, el spune ca aceasta lege va readuce Romania intr-o „situatie normala”.

„Noi suntem, dupa cum vedeti, intr-o zodie in care o serie de activitati care in alte tari se desfasoara in mod curent, la noi sunt considerate fapte penale. Avem cel mai mare numar de abuzuri in serviciu anchetate si persoane condamnate, avem de asemenea foarte multi care sunt acuzati de trafic de influenta. Poate este si o lacuna legislativa, in mod cert este si o atitudine excesiva a procurorilor, dar pentru ca aceste lucruri sa fie eliminate si sa revenim la o stare de normalitate in care administratia publica sa poata sa functionaze, sa aiba curajul sa isi asume decizii, cred ca este nevoie de o lege a lobby-ului care sa reglementeze acest domeniu si cu asta, repet, vreau sa revenim la o situatie normala, asa cum se intampla de altfel in toate tarile democratice din lume si cu precadere din Uniunea Europeana. Deci, vreau sa ne aliniem in privinta unor norme, unor prevederi legislative la ceea ce este practica cea mai raspandita fie in lume, fie la nivel european. Astfel incat sa putem trai liber asa cum traiesc si ceilalti europeni”, a declarat Tariceanu.

Seful Senatului a tinut apoi sa faca o comparatie cu Statele Unite, unde exista o lege a lobby-ului.

„Daca traficul de influenta este legalizat in SUA, si SUA reprezinta cel mai des exemplu de dat si de urmat, atunci inseamna ca trebuie sa il legalizam si noi, pentru ca noi facem tot ce fac americanii, nu? Nu stiu daca toata presa a inteles ca se legalizeaza traficul de influenta. Nu! Exisa o activitate de sustinere, de promovare. Vreau sa va intreb atunci, daca mergem pe aceasta idee, potrivit careia toate aceste activitati sunt ilegale, ar insemna ca ONG-urile nu mai trebuie sa functioneze, societatea civila, mediul de afaceri sa nu mai aiba voie sa faca intalniri cu structurile politice, pentru ca toate aceste discutii nu fac practic decat sa influenteze deciziile decidentilor. Ca sa intelegeti cat de aberanta ar putea sa fie sustinerea unei astfel de idei referitoare la legalizarea traficului de influenta! Nu!”, a precizat Tariceanu.

Ultimele stiri