Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a pledat luni pentru reluarea imediata a activitatii, Parlamentul putand fi „un bun exemplu pentru intreaga tara”.

„Nu inteleg ce se intampla, de ce este oprita administratia, ministere intregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu presedintele Camerei Deputatilor, cu vicepresedintele Senatului, sa reluam activitatea la Parlament. Nu inteleg de ce Parlamentul trebuie sa stea acasa. Toti functionarii, toti parlamentarii, haideti sa venim la treaba, ca nu asta este o problema. Cu niste minime masuri de siguranta putem sa reluam activitatea. Si cred ca ar fi si un exemplu bun pentru intreaga tara. (…) Toata lumea isi pune problema sa reia activitatile economice cu instituirea masurilor sanitare absolut necesare. Mergem pe politica pe care am vazut-o: pas cu pas”, a afirmat luni Tariceanu la Antena 3, citat de Agerpres.

Intrebat daca activitatea trebuie reluata dupa ce se iese din starea de urgenta, Tariceanu a raspuns: „Inclusiv atata vreme cat este instituita starea de urgenta. Starea de urgenta creeaza niste obligatii, suspenda anumite drepturi. Nu toate sunt in regula ca au fost suspendate (…) Reluarea activitatilor se poate face chiar atata vreme cat este instituita starea de urgenta”.

Potrivit lui Tariceanu, activitatile trebuie reluate „peste tot”, iar pentru cei suspecti de infectare trebuie pastrata izolarea la domiciliu.

„Nu stiu cum o sa ne revenim daca nu se reiau rapid activitatile (…) Activitatile trebuie reluate – intreprinderile mici si mijlocii. Trag un semnal de alarma legat de pericolul grav care ne paste de a plonja intr-o recesiune fara precedent din care nu stim cum o sa ne revenim daca nu se reiau rapid activitatile. Starea de urgenta nu presupune ca blocam totul si stam paralizati”, a adaugat Tariceanu.