Acasă Comentariul zilei Tătaru către cine nu crede in virus: „Sa mearga prin spitale si...

Tătaru către cine nu crede in virus: „Sa mearga prin spitale si sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani, fara a avea comorbiditati”

434

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, le-a cerut romanilor care sustin ca „virusul nu exista” sa mearga prin spitale si „sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani, fara a avea comorbiditati”. El a anuntat luni ca noile masuri de relaxare, prevazute pentru 1 iulie, au fost amanate.

„Este o recrudescenta a numarului de cazuri tocmai prin nerespectarea unor reguli si a unor precautii. Inca nu am terminat acest prim val. Noi putem transforma acest prim val intr-un val cu doua cocoase, in care a doua cocoasa sa fie mai virulenta decat prima.

Daca la inceput actionam dintr-un instinct de conservare, acum acest instict de conservare la o parte dintre concetatenii nostri nu mai exista. Le recomand sa se uite in jur, sa se uite in spitale, sa mearga in sectiile de Terapie Intensiva, sa vada dacxa intr-adevar exista acest coronavirus, sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani, fara a avea comorbiditati”, a declarat Tataru la Digi24.

El a criticat modul in care anumite partide s-au comportat in aceasta perioada.

„Inca n-am terminat partea medicala, exista o parte economica si spre toamna o parte politica. Unii s-au grabit si au intrat pe partea politica. Negarea a tot ce a fost si trecerea pe politica, cred ca nu e momentul sa ne jucam cu viata romanilor. Aproape toata clasa politica s-a comportat asa. Suntem putin cei care tragem alaturi de populatie si corp medical. Populatia a tras doua luni de zile, cand a stat in casa. Nu trebuie sa folosim un moment de deruta si in randul populatiei.

Corpul medical si-a facut datoria. Daca vrem sa stricam ce a facut acest corp, haideti sa iesim la tribuna Parlamentului, in strada, pe Facebook sa bagatelizam. E un corp medical care a obosit, dar nu se va lasa”, a mai spus Tataru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos