13 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăEconomieTe-ai intrebat vredodata de ce marile investitii ale Romaniei sunt concentrate in...

Te-ai intrebat vredodata de ce marile investitii ale Romaniei sunt concentrate in Ardeal? Planul secret de federalizare a Romaniei e IMPUS din afara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ardealul pare să facă parte dintr-un joc strategic pe termen lung. Dacă ne luăm după anumite informații, această regiune a țării e ținta unor investiții coordonate din afara țării, dar cu acceptul tacit al factorilor decizionali de la București. Totul pentru o posibilă desprindere sau o federalizare ce ar duce la ruperea regiunii de România. la Bruxelles se pregateste un lobby privind crearea unor euro-regiuni economice, scenariul pentru Romania urmatorilor ani se anunta unul cat se poate de sumbru.

Rapoartele informative ale serviciilor sunt mai mult decat alarmante in acest sens, scrie Național. Pentru ca, dupa cum sustin inclusiv surse din cadrul Palatul Cotroceni, s-ar cunoaste foarte bine, in urma informarilor primite, ca deja ambasadorii anumitor tari si, mai ales, influente grupari de lobby deja le recomanda fatis marilor companii straini sa se opreasca pana la Sibiu, cel mult la Brasov cu programarea unor noi investitii !

 

Conform sursei citate, membrii Consiliului Superior de Aparare a Tarii cunosc foarte bine aceasta problema. Se incearca, tot mai fatis, crearea unei „oaze economice” infloritoare in Ardeal, care sa devina un magnet pentru toti investitorii straini.

Serviciile secrete romanesti sunt pur si simplu tinute in sah de lupta fratricida declansata si atent intretinuta. Ca si de incertitudinea care persisita la nivelul conducerii acestor structuri, intrucat nu se stie inca daca „marea schimbare” chiar va avea loc sau daca, din contra, se va merge pana la capatul mandatului prezidential pe ideea unei continuitati la comanda.

 

UDMR joacă un rol important în virtutea alegerilor parlamentare din decembrie. Principalele obiective pe care le vizeaza de aceasta data sunt institutiile care un un cuvant de spus in coordonarea economiei si atragerea investitiilor, și nu portofoliile ministeriale.

Pe scurt, informarile incendiare ale structurilor se refera atat la „cumpararea”, bucata cu bucata, a unor suprafete imense de terenuri, dar mai ales la polarizarea investitiilor straine doar in acest areal transilvanean. Unul catre care vor fi pur si simplu „deturnati” marii investitori straini, carora deja li se recomanda, atat de catre diplomati straini, dar mai ales de catre importante firme de consultanta sa se concentreze pe orase precum Sibiu, Cluj, Targu Mures sau Oradea.

Trebuie menționat și faptul că unii conducatori ai tarii au recunoscut, fie si cu jumatate de gura, ca au avut practic „interzis” la construirea unei autostrazi care sa lege Nordul de Sud, tocmai pentru a ingreuna accesul unor mari investitii si in alte zone. Si cum infrastructura rutiera se dezvolta excesiv doar in Transilvania, toate aceste presiuni straine sunt considerate deloc intamplatoare.

Iar pentru ca alerta dintr-un CSAT inca amortit sa fie si mai ingrijoratoare, structurile romanesti monitorizeaza cum firmele „paravan” ale FSB-ului rusesc cumpara in nestire tot ce le pica in mana, facand investitii masive. Doar in Transilvania, bineinteles. Si acesta este doar inceputul. Intrucat experti in contraspionaj aproape ca ar baga mana in foc ca, in curand, reteaua „sorosista” a societatii civile si inalti functionari ai Comisiei Europene deopotriva vor declansa un adevarat tambalau privind necesitatea crearii unor euro-regiuni economice, care sa cuprinda zone stabile financiar, care apartin unor tari vecine.

Ultimele stiri