Acasă Economie Mafia care ne scumpeste RCA-ul! Fiul sefului ASF, Misu Negritoiu, are firma...

Mafia care ne scumpeste RCA-ul! Fiul sefului ASF, Misu Negritoiu, are firma rutiera de transport marfa!

16

Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), caruia transportatorii i-au cerut demisia pentru ca ar fi permis explozia preturilor RCA, are un fiu si un nepot care detin o firma de transporturi rutiere de marfuri.

Stefan Codrin Negritoiu si Gherghe Adrian Ionel, fiul si respectiv nepotul sefului ASF, potrivit surselor HotNews.ro, detin in procente egale Etap Transport, o firma de transporturi rutiere de marfuri. Reamintim ca deciziile conducerii ASF pot avea o influenta majora asupra domeniului transporturilor, asa cum s-a intimplat si in aceste zile, cand sub presiunea protestelor transportatorilor ASF a decis schimbarea modului de calcul a tarifelor de referinta pentru politele RCA, masura menita sa scada preturile.

De activitatea firmei se ocupa mai mult Gherghe Adrian Ionel, nepotul presedintelui ASF, in conditiile in care fiul presedintelui ASF, Stefan Codrin Negritoiu, in varsta de 38 de ani, este in America, conform informatiilor HotNews.ro.

Datele de la Registrul Comertului si de la Ministerul de Finante arata ca firma Etap Transport are sediul in Bucuresti, a fost infiintata in vara anului 2000, avand urmatoarele rezultate financiare:

2015: cifra de afaceri de peste 17,1 milioane lei si un profit net de 237.103 lei
2014: cifra de afaceri de peste 14,3 milioane lei si un profit net de 221.283 lei
2013: cifra de afaceri de peste 12 milioane lei si un profit net de 321.496 lei
2012: cifra de afaceri de peste 13,3 milioane lei si un profit net de 7.563 lei
2011: cifra de afaceri de peste 7,8 milioane lei si un profit net de  39.307 lei
2010: cifra de afaceri de peste 7,4 milioane lei si un profit net de  158.413 lei

„Da, fiul meu este actionar cu o detinere de 50% in firma de transport Etap, insa nu participa la conducerea executiva. Actionarul principal si conducatorul firmei este fiul uneia dintre surorile mele, Adrian Gherghe. Chiar eu am difuzat aceste informatii in anumite discutii cu transportatorii si sunt surprins ca au ajuns atat de tarziu in atentia media”, a precizatMisu Negritoiu pentru HotNews.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos