Acasă Tutorialul Zilei Te gandesti sa incepi o afacere? Uite cum poti lua 50.000 de...

Te gandesti sa incepi o afacere? Uite cum poti lua 50.000 de euro de la stat!

40

Tinerii care vor sa inceapa o afacere in agricultura cu fonduri europene in 2015 pot sa isi faca planuri si sa se gandeasca la proiecte.

euroTinerii agricultori care vor sa-si inceapa o ferma pot accesa fonduri europene in agricultura. Mai exact, Ministerul Agriculturii anunta ca pentru o perioada de cinci ani, fiecare tanar care are un proiect in domeniul agriculturii poate primi pana la 50.000 de euro.

Ministerul Agriculturii a postat pe site-ul institutiei, inca de anul trecut, o serie de proiecte-tip.
Reprezentantii Ministerului spun ca aceste proiecte nu au nevoie sa fie insotite de intreaga serie de avize si autorizatii, ci doar de avizul de vanzare a productiei.
Iata cateva dintre cele mai interesante proiecte de ferme de familie prin care puteti lua fonduri europene 2015, potrivit adevarul.ro:
– Infiintare ferma pentru cresterea pasarilor (gaini ouatoare)
– Infiintare ferma pentru cresterea puilor de carne Infiintare ferma de ovine si caprine
– Infiintare ferma de tineret taurin pentru ingrasare
– Infiintare si dotare plantatie de zmeur prin achizitia de utilaje si echipamente
– Livada de pomi si arbusti fructiferi (pe o suprafata de maxim 5 hectare)
– Ferma de legume in camp (pe o suprafata de maxim 2 hectare)
– Infiintare ferma de legume in spatii protejate prin construirea de solarii si achizitionarea de echipamente si utilaje specifice
– Ferma de vaci pentru productia de lapte (pentru maxim 20 de capete) Infiintare ferma crestere porci cu baza furajera aferenta

Suma de pana la 50.000 de euro se va acorda in doua transe. Prima, in valoare de 75%, se va da la inceputul proiectului, iar cea de-a doua in maxim trei ani de la decizia de finantare.

Fermierul trebuie sa aiba domiciliul stabil in localitatea in care se afla exploatatia, trebuie sa prezinte un plan de afaceri, sa devina fermier activ si sa nu aiba un alt serviciu in acelasi timp. Tanarul fermier trebuie sa mai demonstreze, inaintea sa primeasca a doua transa, ca a imbunatatit performantele exploatatiei agricole si ca valoarea productiei vandute este in procentaj de minim 20% din valoarea primei transe.

Ghidul solicitantului este deja disponibil pe portalul Agentiei pentru Finantare Investitiilor Rurale (A.F.I.R, www.apdrp.ro) pentru cele 3 submasuri lansate:

  • 4.1 Investitii in exploatatii agricole
  • 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri
  • 19.1 Sprijin pregatitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locala (pentru Grupurile de Actiune Locala/”GAL”).

Sursa: Adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos