32.2 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăACTUALITATETeleviziunea lui Ghita luata in vizor de CNA! S-ar putea inchide!

Televiziunea lui Ghita luata in vizor de CNA! S-ar putea inchide!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Unul dintre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului, Valentin-Alexandru Jucan critică modul în care postul de televiziune România TV a difuzat seria de înregistrări cu Sebastian Ghiţă şi spune că CNA a primit deja mai multe sesizări pe acest subiect.

Valentin Jucan crede că înregistrările cu fugarul Sebastian Ghiţă pun serios sub semnul întrebării norme fundamentale legate de deontologia mass-media, cum ar fi informarea corectă a publicului, respectarea dreptului la propria imagine și audierea tuturor părţilor implicate.

Potrivit lui Jucan, CNA a primit mai multe sesizări în legătură cu înregistrările cu Sebastian Ghiţă de la România TV, una din partea Direcției Naționale Anticorupție – D.N.A și altele din partea membrilor C.N.A. sau din partea publicului. Urmează ca în cel mai scurt timp rapoartele de monitorizare să fie prezentate Consiliului, spre dezbatere în ședință publică.

„În ultimile săptămâni, presa din România a dezbătut intens conținutul unor înregistrări difuzate de un post de televiziune, conținut care face referire la instituții publice și persoane aflate la conducerea acestora. Raportat la deontologia jurnalismului dar și la prevederile Legii audiovizualului numărul 504 din 2002, informațiile în cauză au generat critici justificate, veridicitatea și/sau probitatea acestora fiind serios puse la îndoială„, scrie Valentin Jucan, citat de realitatea.net.

Mulți jurnaliști au solicitat detalii în legătură cu posibilele încălcări ale legislației audiovizuale, precizează membrul CNA. Acesta afirmă că, din informațiile analizate până acum, reiese faptul că sunt puse serios sub semnul întrebării norme fundamentale ca: informarea corectă a publicului, respectarea dreptului la propria imagine și aplicarea principiului „audiatur et altera pars”.

„Subliniez faptul că C.N.A. poate verifica înregistrările numai din punct de vedere al modului în care au fost difuzate, verificate și folosite de către postul de televiziune, nu și din punct de vedere al confirmării conținutului lor, această etapă intrând în competența instituțiilor judiciare și de securitate ale statului român. De asemenea, va fi important de stabilit dacă există date care să arate faptul că radiodifuzorul în cauză nu își mai îndeplinește misiunea cu bună-credință și dacă prin eventualele sale acțiuni nejustificate a fost adusă atingere autorității de stat”,  mai spune Valentin Jucan.

De aproape o lună, Sebastian Ghita e căutat de Interpol în toată Europa. Totuşi, el apare nestingherit la postul TV pe care îl controlează în înregistrări făcute din ascunzătoare şi lansează acuzatii halucinante. Recent, Parchetul General a deschis o ancheta referitoare dupa inregistrarea audio prezentata de Sebastian Ghita, in care Traian Basescu vorbeste despre informatii pe care le primea din dosare aflate in curs de solutionare.

Ultimele stiri