29.6 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATE”Iubitori” de natura, Dragnea si Iordache iau la tinta animalele din padurile...

”Iubitori” de natura, Dragnea si Iordache iau la tinta animalele din padurile Romaniei! Vezi cine pune mana pe fauna tarii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Toata lumea a fost socata ieri de atacul asupra justitiei si putina lume s-a mai uitat peste ce se afla pe masa Guvernului. In paralel cu amnistia si gratierea binomul Dragnea-Iordache pregătește terenul ca pădurile, cu tot cu fauna lor, să ajungă sub controlul mafiei silvico-cinegetice, anunta realitatea.net.

Cei doi politicieni pasionați de vânătoare (Florin Iordache menționează chiar în CV acest hobby), populează eșalonul doi al Ministerului Apelor și Pădurilor cu pioni (unul dintre ei, inspectorul șef de la Garda Forestieră Cluj, Istrate Ștețco, vehiculat pentru o poziție de Secretar de Stat) care nu vor mișca un deget împotriva grupurilor de interes care au pus deja ochii pe păduri și bogăția ascunsă a acestora – animalele sălbatice.

Oricât de ciudat ar părea, din rețeaua mafiotă fac parte și ONG-uri a cărui misiune oficial asumată este tocmai de a proteja pădurile și fauna acestora. În realitate, acestea protejează într-adevăr pădurea, însă doar pentru a da undă verde vânătorilor împătimiți să decimeze, pe bani grei, populația de animale sălbatice.

Este cazul celor de la Fundația Conservation Carpathia (FCC), condusă de germanul Christoph Promberger, care achiziționează cu înverșunare păduri și munți în România. Fundația și-a propus să ajungă la 250.000 de hectare în 20 de ani – pentru a crea ceea ce reprezentații săi numesc un „Yellowstone al Europei”. Doar că ONG-ul finanțat de 12 miliardari din topul Forbes este interesat să protejeze pădurile (vizează mai ales zonele virgine),  însă cu scopul nedeclarat de a pune bazele unui turism vânătoresc de lux pentru bogații lumii. Cel mai puternic indiciu că animalele sălbatice sunt comoara ascunsă a acestor păduri vizată inclusiv de Fundația Conservation Carpathia – România are cea mai mare populație raportată de animale sălbatice din Europa –  este faptul că cei de la FCC, deși puteau să concesioneze doar pădurile pentru a le proteja, le-au cumpărat. De ce? Pentru că odată cu achiziția respectivelor păduri, au cumpărat și drepturile de vânătoare.

Ca și în cazul companiei RMGC, populată de miliardari grei ai planetei, și FCC s-a aflat de la bun început (2009, anul fondării) în preajma puterii de la București, inclusiv în timpul guvernului tehnocrat al lui Dacian Cioloș. Fundația lui Promberger a reușit într-un an (2016) să mute trei foști colaboratori din zona ONG-urilor pe care le controlează direct în eșalonul 1 și 2 al guvernului Cioloș, potrivit unui articol publicat de Realitatea.net. În guvernul Grindeanu, vânătorul (foto) certat cu legea, Istrate Ștețco, cercetat pentru vătămare corporală, care a încercat și în Guvernul Ponta să obțină postul de Secretar de Stat la Ministerul Apelor și pădurilor, este în cărți pentru poziția de secretar de stat. Potrivit presei locale, Stețco a fost acuzat că suplimentează cota de recoltă la vânat după bunul plac, că inspectorii trimiși de el pe teren încheie documentele fără verificări, primind drept mită plinuri de motorină sau alte servicii.

În plus, nu este clar nici cum a reușit FCC să cumpere aproape pe nimic suprafețe importante de pădure (cca 17.000 de hectare de pădure în Leoata, Piatra Craiului şi Iezer Păpuşa) – cu aproape 3 euro pe hectar, în condițiile în care prețul minim este de 5.000 de euro pe hectar. Pentru a achiziționa 60.000, chiar 100.000 de hectare, obiectiv despre care Promberger a vorbit public, ar avea nevoie de circa jumătate de miliard de euro și Fundația ar deveni cel mai mare proprietar de păduri din România.

Ultimele stiri