Acasă Lux Țiriac nu trăiește din pensie. ”Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, de...

Țiriac nu trăiește din pensie. ”Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, de unde mărești?”

357

Omul de afaceri Ion Țiriac (81 de ani) se opune majorării pensiilor și îi întreabă pe guvernanți de unde vor face rost de bani.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: ‘Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta’. Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor””, a declarat Țiriac pentru GSP.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentȘtefan Florescu, candidatul PMP la primăria Sectorului 6: Rețele Edilitare-un Proiect pe care îl susțin și îl voi pune in practică!
Articolul următorCercetatorii de la Harvard au stabilit ca Romania are 25-a economie a lumii. Unde am fi daca nu s-ar fura?