Acasă Politica Titus Corlatean demisioneaza de la conducerea MAE!

Titus Corlatean demisioneaza de la conducerea MAE!

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, si-a anuntat demisia din functie.

titus corlatean

UPDATE: Declaratiile lui Titus Corlatean

Dupa cum este cunoscut, MAE a informat in ultimele zile, inclusiv pe parcursul weekendului, in legatura cu masurile adoptate pentru sprijinirea in cat mai bune conditii a turului doi al alegerilor prezidentiale. MAE a pus la dipozitia BES o echipa de aproximativ 800 de diplomati pentru suplimentarea birourilor sectiilor de votare.

Am anuntat cresterea numarului de cabine in sectiile de vot.

Institutia MAE a facut si va continua sa faca tot ce este necesar si legal pentru exercitarea dreptului la vot in strainatate.

Dupa hotararea BEC adoptata martea trecuta, am fost informati de aparitia unui al doilea comunicat al BEC. In noaptea de vineri spre sambata, la 23.58, am primit la sediul MAE un comunicat si o adrea in care BEC ne comunica inexistenta unui impediment legal referitor la organizaea unor noi sectii de votare in strainatate.

Ca ministru am obligatia sa asigur respectarea legaliatii. L-am informat pe Victor Ponta ca am decis sa-mi depun mandatul de minstru al afacerilor externe.

Ministrul de Externe nu si-a depus inca demisia, dar premierul Victor Ponta a fost informat despre intentia ministrului de a demisiona, potrivit unor surse oficiale.

Totodata, presedintele Traian Basescu a cerut, de doua ori, demiterea lui Corlatean.

Sursa: Mediafax

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu, deranjata de protestele anti Ponta! A scris un mesaj ironic pe Facebook!
Articolul următorTeodor Melescanu, ministru de externe! Basescu la numit pe Melescanu „datorita urgentei”! Fostul director SIE a depus juramantul la Cotroceni!