Acasă Topurile zilei Top 10 Beneficii ale consumului de ceai verde! FOTO

Top 10 Beneficii ale consumului de ceai verde! FOTO

34

Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste 4000 de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme pentru proprietatile sale de vindecare. Iata 10 beneficii ale consumului de ceai verde, potrivit celor de la ivillage.co.uk :

ceai verde

10. Diabet

1diabet

Exista o serie de studii epidemiologice care au gasit o legatura intre consumul de ceai verde si reglarea nivelurilor de zahar din sange.

 

9. Stres si depresie

1depresie

Un studiu japonez atesta rolul important pe care consumul de ceai verde in prevenirea stresului si a drepresiei. Daca esti predispus la una din aceste conditii te sfatuiesc sa-i acorzi o sansa.

 

8. Carii dentare

1carii dentare

Actiunea antibacteriana a moleculelor numite “catechin polyphenolsm”, continute de ceaiul verde, ajuta la combaterea respiratiei urat mirositoare si reduce riscul de carii si boli gingivale, deoarece inhiba dezvoltarea placii dentare.

 

7. Glaucom

1Glaucom

Oamenii de stiinta au descoperit ca antioxidantii aflati in ceaiul verde pot penetra tesutul ocular si te pot proteja impotriva glaucomului si impotriva altor boli oculare.

 

6. Obezitate

1Obezitate

Ceaiul verde te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Nu s-a demostrat cu certitudine, dar exista numeroase dovezi care-i atesta eficacitatea.

 

5. Imunitate scazuta

1Imunitate scazuta

Ceaiul verde contine o multime de compusi ce pot ajuta la stimularea sistemului imunitar. Un studio a constatat ca administrarea de suplimente pe baza de ceai verde a redus riscul de a face gripa cu 75 la suta.

 

4. Infectii

1Infectii

In numeroase studii s-a demonstrate ca ceaiul verde a actionat ca un accelerator al antibioticelor, asa ca merita sa-l consumi cand ai parte de o infectie ce este tratata cu antibiotice.

 

3. Boli cardiovasculare

1Boli cardiovasculare

S-a descoperit ca acesta scade nivelurile colesterolului din sange, in special cel rau. Mai putin colesterol, mai putine sanse in dezvoltarea unor boli cardiovasculare.

 

2. Poliartrita reumatoida

1Poliartrita reumatoida

Frunzele de ceai verde contin Epigallocatechinele gallate (EGCG) si un alt produs chimic vital numit Epicatechin Gallate (ECG) doua elemente ce pot preveni poliartrita reumatoida.

 

1. Previne cancerul

1cancerul

Ceaiul verde contine polifenoli, niste antioxidanti foarte puternici ce inhiba dezvoltarea tumorilor. Ceaiul negru contine concentratii mult mai mici de antioxidanti fata de ceaiul verde.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos