Top zece cauze ale stresului si zece solutii impotriva lor

Traim vremuri in care toata lumea este intr-o continua agitatie, toata lumea vrea sa ajuga undeva. Aceasta agitatie nu face decat sa intensifice nivelurile de stres. Iata zece cauze ale stresului si zece solutii impotriva lor, potrivit celor de la realbuzz.com:

10. “Nu am timp”

Daily Organizer

Frecvent se intampla sa ai un program atat de incarcat incat sa nu stii ce sa faci mai intai. Treburi la serviciu, treburi acasa, toate contribuie la acumularea stresului.

Solutia

Poate suna evident, dar un program mai eficient poate reduce stresul. Majoritatea dintre noi irosim timpul facand activitati care nu sunt atat de importante. Cunaste-ti prioritatile si alege sa faci treburile care nu-ti fac prea mare placere prima data ca apoi sa te poti relaxa.

9. Stil de viata nesanatos

f81

Avand in vedere ca nu avem asa de mult timp, majoritatea dintre noi preferam sa consumam mancare tip fast-food sau alegem sa fumam pentru a ne relaxa.

Solutia

Fa pasi marunti catre un stil de viata sanatos. Alege o salata in loc de un hamburger, in loc sa fumezi o tigare du-te la plafar si cumpara-ti niste seminte de susan sau de chia, sau de ce nu, cumpara-ti o jucarie anti-stres. Doar stiind ca te indrepti catre un stil de viata sanatos te vei simti mai vesel si mai optimist in viata de zi cu zi.

8. Vorbesti prea mult

mad-kid

Poate ai aceasta tendinta de a vorbi excesiv, atat la munca cat si acasa. Daca faci asta vei fi stresat tot timpul.

Solutia

Este mai bine sa fii onest si sa lasi oamenii din jurul tau sa-ti cunoasca limitarile.

7. Conflictele la locul de munca sau acasa

stress-at-work

Daca relatiile cu cei din jurul tau sunt pline de tensiune este mai mult decat probabil ca vei simti stresul cu alta intensitate.

Solutia

In timp ce argumentele nu le poti evita, poti evita conflictele de indata ce observi ca discutia se duce in directia gresita. Nu e nevoie de conflicte, e nevoie de o solutie cu care ambele parti pot fi de acord

6. Incapacitatea de a trata lucrurile asa cum sunt

4510984362

Unele persoane nu au abilitatea de a accepta lucrurile asa cum sunt sau nu pot realiza ca unele lucruri sunt in afara controlului persona, deci nu depind de ei.

Solutia

Dezvolta aceasta calitate numita acceptare. Sa incerci sa schimbi lucrurile care nu sunt in sfera controlului personal sau sa te gandesti cum ar fi fost daca ar fi fost altfel sau “de ce nu e ca mine”, nu fac decat sa accelereze acumularea de stres.

5. Incapacitatea de a te relaxa

Stress-free_ways_to_reduce_anxiety-766511

Aceasta viata agitata pe care o traim cei mai multi dintre noi nu face decat sa ne aduca o stare de tensiune, iar corpul nostru nu are cand sa scape de stresul acumulat. Acest lucru ne afecteaza pe termen lung.

Solutia

Sa iei o pauza cand simti ca nu mai dai randament in ceea ce faci poate fi remediul perfect. Sau de ce nu cateva respiratii constiente si profunde.

4. Probleme

Stress_Rudko_4

Stesul poate fi cauzat de mai mult factori, probleme de familie, financiare, de sanatate. Uneori aceste probleme nu au o solutie imediata dar este mai bine sa te ocupi de ele decat sa incerci sa le ignori.

Solutia

Daca astfel de probleme sunt o cauza de stres in viata ta, este mai bine sa incerci sa schimbi ceva, unde se poate.

3. Priveste partea amuzanta din toate situatiile

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unii oameni detin capacitatea de a trata adversitatile razand. Nu-si permit luxul de a se stresa fara rost.

Solutia

Adopta o perspectiva cat mai amuzanta asupra vietii si nu mai sta asa serios toata ziua. Razi, zambeste si astfel vei deveni din ce in ce mai stresat.

2. Situatii stresante

stressed-man

Sa ai parte de situatii stresante pare de neevitat, dar o poti face pe cat posibil.

Solutia

Evita situatiile stresante si gaseste o alternativa la acestea.

1. Cauza stresului: Schimbari majore in viata ta

1354912567_sssrrrsss

Schimbarile majore in viata ta, lucrurile cu care te-ai obisnuit si care nu mai sunt la fel poti fi o reala cauza de stres.

Solutia

Priveste schimbarile ca pe niste provocari. Daca privesti schimbarile ca pe o provocare pozitiva in loc sa o privesti ca pe ceva negativ stresul ce acompaniaza acea schimbare e putin probabil ca te va afecta cu aceeasi intensitate.