Intrate insidios in viata noastra de zi ci zi, alimentele toxice au devenit atat de „firesti”, incat aproape nimeni nu mai sesizeaza pericolul pe care ele il reprezinta in mod real. Deghizata in tot felul de ambalaje si reclame ademenitoare, in culori pastelate si cu mirosuri agresiv-apetisante, alimentatia chimizata a patruns in existenta fiecaruia dintre noi.
Covarsitoarea majoritate a oamenilor a adoptat deja, de voie, de nevoie, acest tip de alimentatie, avand in vedere ca efectele nocive nu se vad dupa o luna sau dupa un an, ci dupa perioade mari de timp.
Se aud, ce-i drept, in ultima vreme, voci care cer din ce in ce mai insistent si cu argumente, reintoarcerea la natura.
Comerciantii au gasit insa o solutie ingenioasa – au scris pe o mare parte din produse: „natural”, „campion al naturii”, „produs vitaminizat”, „elixir al sanatatii”, etc.
De fapt alimentele prelucrate sunt mici amalgamuri de produse ale unor combinatii chimice, cu cate ceva organic in ele.
Totusi, daca studiem, chiar si in fuga, lista cu ce contine fiecare produs pe care il consumam, ne putem da seama la ce tortura ne supunem zilnic organismul.
Aditivii sunt substante chimice adaugate (intentionat sau nu) in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le imbunatati aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate.