6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiTop zece cei mai bogati oameni din lume in anul 2013

Top zece cei mai bogati oameni din lume in anul 2013

in:

Stiri pe acelasi subiect

Deşi criza economică a avut efecte dure asupra milionarilor, redresarea economiei i-a ajutat pe cei mai mulţi dintre ei să rămână pe linia de plutire. Iata care sunt cei mai bogati oameni ai anului 2013, potrivit celor de la clicktop10.com:

10. Christy Walton

Christy-Walton

Christy Walton detine o avere estimata la 26.5 miliarde de dolari si ocupa pozitia a zecea in topul nostru. Christy Walton si familia acesteia sunt proprietarii unul mare lant de magazine. Acest lant de magazine i-a adus acesteia cateva milioane de dolari intr-o foarte scurta perioada de timp.

9. Mukesh Ambani

Mukesh-Ambani_4

Mukesh Ambani este din India si este licential al Universitatii din Mumbai. Acesta este presedintele uneia dintre cele mai importante firme din India, Reliance Idustries. Averea acestuia este de 27 de miliarde de dolari si ocupa pozitia a noua in acest top.

8. Eike Batista

Eike-Batista

Acesta are o avere de 30 de miliarde de dolari. Batista este presedintele unei mari companii numita EBX. Afacerile sale au legatura cu industria petroliera.

7. Amancio Ortega

amancio_ortega

Amancio Ortega, patronul lantului de magazine Zara, are o avere de 31 de miliarde de dolari. Omul de afaceri spaniol, in varsta de 77 de ani, este co-fondatorul Iditex.

6. Lakshmi Mittal

lakshmi-mittal (1)

Lakshmi Mittal, un alt indian, ocupa locul sase in topul nostru cu o avere de 39.1 de miliarde de dolari. Acesta opereaza in domeniul otelului, iar companiile sale au avut profituri de milioane de dolari intr-un foarte scurt timp.

5. Larry Ellison

Larry-Ellison

Larry Ellison este co-fondatorul si presedintele Oracle Corporation. Averea acestuia totala este estimata la suma de 39.5 de miliarde de dolari.

4. Bernarde Arnault

Bernard-Arnault

Bernard Arnault, de origine franceza si in varsta de 64 de ani, este presedintele consiliului de administratie al conglomeratului francez LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton). Acesta ocupa pozitia a patra cu o avere de 41 de miliarde de dolari.

3. Warren Buffet

Allen & Co. Media And Technology Conference

Warren Buffet, in varsta de 82 de ani, a absolvit Universitatea din Nebrasca. Acesta este foarte cunoscut pentru actiunile sale caritabile, dar si pentru impunerea punctelor sale de vedere in politica, economie si alte probleme sociale. Acesta detine o avere estimata la 50 de milioane.

2. Bill Gates

US-CHARITY-GATES-FOUNDATION

Unul dintre cele mai cunoscute personalitati ale lumii, Bill Gates, ocupa pozitia a doua in topul nostru cu o avere totala de 56 de miliarde de dolari. Co-fondatorul Microsoft Bill Gates a studiat la celebra universitate Harvard.

1. Carlos Slim Helu

Mexican tycoon Carlos Slim smiles as he

Carlos Slim Helu este de origine Mexicana si este cel mai bogat om de pe fata pamantului. Mogulul are o avere cu patru miliarde mai mare decat anul trecut insa cu un miliard de dolari sub recordul sau absolut. Acesta detine companiile Telmex, America Movil, Samsung Mexico si Carso. Recent acesta investit si in fotbal.

Ultimele stiri