Acasă Topurile zilei Top zece beneficii ale vitaminei D

Top zece beneficii ale vitaminei D

24

Exista numeroase studii in domeniul medicinei care atesta numeroasele beneficii ale vitaminei D. Va prezentam principalele zece beneficii ale acesteia, potrivit celor de la learn-facts-about-vitamins.com:

10. Prorietati antiinflamatorii

back pain large

Vitamina D este un puternic agent anti-inflamator. Aceasta vitamina scade asimilarea unei proteine numita CRP, proteina care este una dintre principalele cauze ale inflamatiilor.

9.Previne atrita reumatoida

05-05-0100

Exista o legatura directa intre artrita reumatoida si vitamina D. Cercetatorii stiintifici au demonstrat diminuarea riscului de artrita reumatoida prin administrarea vitaminei D.

8. Obezitate

Help-Scales

Nivelul scazut al vitaminei D in organism duce la obezitate. Studii stiintifice au demonstrat faptul ca oamenii care aveau vitamina D in organism in limite normale, erau mai slabi, iar grasimea abdominala era inexistenta.

7. Protejeaza impotriva radiatilor

sunshine2

Vitamina D te protejeaza impotriva radiatilor. Studii au demonstrat ca aceasta vitamina, asimilata de organismul uman prin expunerea la raze ultraviolete, te protejeaza nu numai de radiatile solare, ci de o varietate de radiatii.

6. Intareste imunitatea

119591608

Este un puternic stimulant al sistemului imunitar. Celulele sistemului imunitar detin un receptor special pentru aceasta vitamina, numit RVD (receptor de vitamina D). Vitamina D se “imprieteneste” cu acest receptor, iar tu vei avea un sistem imunitar mai puternic. Deasemenea, inhiba dezvoltarea unor afectiuni precum scleroza multipla.

5. Stimuleaza secretia de insulina

diabetes

Forma activa a vitaminei D protejeaza impotriva aparitiei diabetului si a hiperglicemiei. Studii au demonstrat legatura intre nivelele scazute ale vitaminei D si aparitia diabetului. Pancreasul are nevoie de vitamina D pentru a sintetiza si a secreta insulina.

4. Sanatatea psihica

rational-man

Vitamina D are un rol foarte important in mentinerea agilitatii psihice, agilitate care tinde sa dispara odata cu varsta. Aceasta vitamina imbunatateste memoria si protejeaza neuronii.

3. Previne bolile cardiovasculare

hearthealthy

Vitamina D previne aparitia afectiunilor cardiace. Oamenii care au o carenta de vitamina D, de obicei, sunt diagnosticati cu tensiune arteriala.

2. Previne cancerul

A caring profession

Cancerul apare prin multiplicarea necontrolata a celulelor. Vitamina D are capacitatea de a incetinii acest proces de multiplicare.

1. Previne osteoporoza si intareste oasele

shutterstock_469418891

Aproximativ 50 de milioane de oameni din Statele Unite ale Americii dezvolta sau au deja osteoporoza, o afectiune care deterioreaza tesutul osos si reduce semnificativ riscul fracturilor. Osteoporoza este cauzata de asimilarea incorecta a calciului, iar vitamina D are rolul de fixare a acestui mineral.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos