Ceea ce defineste o persoana putred de bogata, daca nu masina, hainele si casa. Va prezentam un top zece al celor mai scumpe case din lume detinute de unii dintre cei mai bogati oameni de pe glob. Acestea sunt zece dintre cele mai scumpe case din lume, potrivit celor de la toptenz.net:

10. Rybolovlev Estate – 95 de milioane de dolari

Rybolovlev-Estate

Aceasta casa,daca o putem numi astfel, este cea mai mare locuinta a unei singure familii din Statele Unite.  Fosta locuinta a lui Donald Trump a facut obiectul divortului dintre acesta si fosta lui sotie Elena Rybolovlev, iar locuinta detine 18 dormitoare si 22 de bai.

9. Silicon Valley Mansion – 100 de milioane de dolari

Silicon-Valley-Mansion

Aceasta casa este evaluata la 100 de milioane de dolari si este in proprietatea miliardarului rus Yuri Milner, patronul firmei Digital Sky Technologies. Proprietatea are 5 dormitoare, 9 bai, doua piscine si are o priveliste superba spre San Fancisco Bay.

8. Fleur de Lys – 125 de milioane de dolari

Fleur-De-Lys

Conacul Fleur de Lys din Beverly Hills este evaluat la 125 de milioane de dolari. Proprietatea masoara 12500 de metrii patrati si detine 15 dormitoare si 16 bai.

7. The Manor – 150 de milioane de dolari

Aaron-Spelling-Manor

Proprietatea este evaluata la 150 de milioane de dolari si apartine cunoscutului producator de filme Aaron Spelling. Are o suprafata de aproximativ 17000 de metrii patrati si dispune de 123 de camere, un patinoar si o sala de bowling. Potrivit wikipedia, aceasta este cea mai scumpa casa din America.

6. The Pinnacle – 155 de milioane de dolari

blix.resort (1)

Aceasta casa reprezinta un luxos centru de ski si este cea mai mare proprietata exlusivista privata de ski si golf. Casa apartine clubului miliardarilor “Clubul Yellowstone”, proprietarii acestui grup elitis sunt Tim si Edra Blixseth. Ce este de remarcat la aceasta casa, este podeaua incalzita pe intreaga suprafata locuibila, seminee in toate baile, o crama uriasa de vinuri, piscina interioara si exterioara, sala de gimnastica si camera de masaj.

5. Franchuk Villa – 161 milioane de dolari

Franchuk-Villa

Caminul de cinci etaje are zece dormitoare, o piscina interioara la subsol, cinematograf, sauna, sala de gimnastica si camera de siguranta, pentru eventualitatea unui jaf, a unei invazii sau a altor amenintari.

Aceasta vila din Londra, a fost construita in stil victorian si a fost o scaoal pregatitoare pentru fete pana in anul 1997 iar mai apoi a fost cumparata de agentii imobiliari si imbunatatita cu investitii de peste zece milioane de lire sterline. Proprietara actuala se numeste Elana Franchuk, care este implicata in ajutorarea persoanelor infectate cu virusul HIV.

4. The Hearts Mansion – 165 de milioane de dolari

Hearst-Mansion

Aceasta vila a constituit decor pentru filmarea filmului “Nasul”, in celebra secventa sangeroasa candun cap de cal taiat apare in patul proprietarului locuintei. Casa a fost folosita si de presedintele american J.F.K., care a locuit in incinta acestui conac pe durata lunii de miere. Aceasta detine trei piscine, 29 de dormitoare, cinema si o discoteca.

3. Fairfield Pond – 198 de milioane de dolari

Fairfield-Pond-Mansion

Aceasta  proprietate se intinde pe 25 de hectare si este detinuta de miliardarul american Ira Rennert. Aceasta detine 39 de bai, o sufragerie lunga de 28 de metri, cinci terenuri de sport, pista de bowlong si o cada in valoare de 150000 de dolari.

2. Villa Leopolda – 736 de milioane de dolari

villa_leopolda

Construita de Regele Leopold al II-lea al Belgiei in anul 1902, aceasta locuinta luxoasa se afla pe teritoriul Rivierei Franceze. Aceasta proprietate se intinde pe 7500 de metrii patrati si adaposteste 19 dormitoare, terenuri de sport, mai multe bucatarii si sufragerii, cinematograf, iar ingrijirea acestei locuinte este asigurata de peste 50 de oameni, angajati cu norma intreaga.

1. Antilla – 1 miliard de dolari

antilla_house_02

Cea mai scumpa casa din lume se afla in Mumbai, India. Acest turn inalt de 27 de etaje si cu o suprafata locuibila de peste 37000 de metri patrati, in cadrul caruia doua etaje consecutive nu au in componenta un singur material similar, este creatia unica si extravaganta a proprietarilor Mukesh si Nita Ambani, unii dintre cei mai importanti magnati ai Indiei. Forma cladirii respecta principiile Vaastu, o traditie indiana asemanatoare cu Feng Shui, despre care se spune ca ar influenta un flux benefic de energie datorita plasarii strategice a materialelor.