Acasă Topurile zilei Topul inventiilor pe care nu le-ai fi banuit niciodata ca apartin unor...

Topul inventiilor pe care nu le-ai fi banuit niciodata ca apartin unor romani!

35
Secretul tinereţii a fost descoperit de o româncă

Ana Aslan a fost un medic român specializat în gerontologie. Ea a evidenţiat importanţa procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de înaintea în vârstă, aplicând-o la scară largă în clinica de geriatrie sub numele de Gerovital sau vitamina H3. Produsul geriatric a fost preparat în anul 1952 şi brevetat în peste 30 de ţări.

În acelaşi an este fondat Institutul Naţional de Geronto-Geriatrie „Dr. Ana Aslan“, primul institut de geriatrie din lume şi un model pentru ţările dezvoltate prin asistenţa clinică şi cercetare. Efectele terapiei Aslan asupra îmbătrânirii au convins încă de la început, aducând institutului pacienţi cu nume celebre: Tito, Charles de Gaulle, Pinochet, Charlie Chaplin şi diverşi alţi demnitari şi membri ai caselor regale. Și John Kennedy, preşedinte american, a folosit Gerovital pentru o afecţiune a coloanei vertebrale.

Românii au creat dispozitivul care regenerează nervii

Probabil cea mai revoluţionară invenţie medicală românească din ultimii ani este un dispozitiv care permite regenerarea nervilor secţionaţi în urma unor traumatisme. Premiată cu aur la Târgul de Inovaţii de la Bruxelles, invenţia nu numai că ar putea înlocui cu succes grefele de nervi, dar va reduce costurile unui astfel de tratament, dat fiind că tubul realizat de români şi considerat „ultima frontieră în microchirurgie” costă doar 100 de lei.

1
2
3
Articolul precedentAccident de telecabina la Balea Lac: zeci de turisti sunt evacuati, unii raniti grav! SMURD a trimis un elicopter!
Articolul următorTariceanu vrea sa candideze la presedintie in 2019! Dragnea abia acum intelege asta!